FRCCF, Cluj-Napoca,
ONG-ul anului in domeniul educatiei
Premiul III

Biografie

Prin toate programele sale adresate copiilor si familiilor dezavantajate din Transilvania, FRCCF promoveaza educatia si importanta acesteia in eliminarea saraciei. Misiunea fundatiei este, de altfel, aceea de a sprijini copiii vulnerabili si marginalizati, pentru ca acestia sa creasca intr-un mediu familial protector, sa beneficieze de educatie si de serviciile medicale de care au nevoie.

In prezent, FRCCF administreaza 7 centre comunitare - centre de zi pentru copiii si familiile defavorizate din Cluj-Napoca, Campia Turzii, Oradea, Popesti si Satu Mare, pregatind deschiderea unui nou centru de zi la Alba-Iulia.

In anul 2009, organizatia a sprijinit peste 1200 de copii si aproape 500 de adolescenti provenind din familii care traiesc in saracie sa scape de corigente sau repetentie, sa isi aleaga o meserie, sa intre la liceu sau la facultate si sa isi gaseasca un loc de munca.

Pentru fiecare copil se intocmeste un plan de interventie, cu obiective pe termen scurt, implementat conform potentialului sau. In prima etapa, copilul trebuie sa aprecieze si sa accepte alternativa oferita de centru la timpul petrecut pe strada, in fata blocului, in fata televizorului sau a calculatorului.

"Ne dorim ca ei sa isi creeze o rutina in a merge la scoala si a-si face temele, descoperind utilitatea informatiilor acumulate si descoperindu-se pe sine. La acestea se adauga, treptat, rezultate mai bune la scoala, absente mai putine, incredere sporita in cunostintele sale si in sine", spun reprezentatii organizatiei.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010