Am publicat Raportul Caravanei Galei Premiilor in Educatie 2011

25 Iul 2011

 

In perioada 24 mai – 15 iunie, cu ocazia lansarii celei de-a treia editii a Galei Premiilor in Educatie, Fundatia Dinu Patriciu a organizat cinci conferinte pe teme educationale in Timisoara, Cluj, Iasi, Constanta si Bucuresti. Conferinta s-a numit "Solutii pentru imbunatatirea sistemului de invatamant romanesc" si a reunit mai multi reprezentanti ai educatiei de calitate din Romania – de la inspectori scolari, bibliotecari, cercetatori, studenti si elevi, pana la reprezentanti ai companiilor si ai ONG-urilor educationale. Gasiti raportul complet al acestor intalniri, aici.


Caravana a avut ca scop si promovarea competitiei Gala Premiilor in Educatie 2011. Incepand cu data de 15 iunie, pana pe 27 septembrie, cei care au rezultate scolare remarcabile se pot inscrie in competitie. Detalii despre cum pot face acest lucru gasiti in pagina "Cum te inscrii".


Totodata, cei care cunosc persoane, ONG-uri sau institutii de invatamant care merita sa fie premiate, le pot recomanda sa se inscrie in competitie prin completarea unui simplu formular de recomandare. In 2011, Gala este la cea de a treia editie, avand deja doua generatii de castigatori. Atat povestile castigatorilor, cat si ale celor care au ajuns in finala, se gasesc in aceasta sectiune. Numele celor 33 de castigatori de anul acesta vor fi anuntate pe data de 2 noiembrie 2011, in cadrul unui eveniment ce va avea loc la Palatul Parlamentului din Bucuresti.


Exprima-ti opinia

Nume:
Prenume:
Email:
Mesaj:
Boboc Beatrice
28 Iul 2011

am avut 2 persoane din familie inscrise in concursul de anul trecut, asa ca am urmarit cu atentie si mai ales cu interes cum a decurs competitia. Doresc sa imi exprim opinia in legatura cu alegerile facute de catre fundatie si imi doresc sa tineti cont de ceea ce vreau sa va spun. La sectiunea elevi de exemplu nu mi s-a parut corect sa introduceti toti participanti in aceeasi categorie, deoarece un elev de clasa a IV-a de exemplu nu are aceleasi rezultate scolare ca un elev de clasa a XII-a, aici intervenind si capacitatile psihologice raportate la fiecare varsta. De asemenea, la sectiunea bibliotecari ati premiat si cativa directori, ceea ce iar nu mi se pare corect, deoarece multe dintre activitatile facute de acestia nu sunt reale, ci doar au o semnatura pe hartie, de care este neaparat nevoie pt a avea loc evenimentul. Sunt multe lucruri care se intampla in anumite institutii ale statului, de care oficialii nu stiu. Multumesc!
CALOTA RODICA
25 Iul 2011

Este laudabila intentia dumneavoastra de a participa la indreptarea unui sistem subred si la cladirea unui viitor bazat pe modele autentice de comportament responsabil fata de educatie in si pentru societate. Din nefericire, exista cadre didactice care abia gasesc resurse pentru a supravietui, putinul timp liber de care dispun fiind investit in acordarea de ajutor persoanelor cu dizabilitati din propriile familii, iar pe acestia nu-i poate stimula nimeni cu nimic, desi ei trudesc la fel de mult, poate chiar cu mai multa ravna la "propasirea neamului", fie si prin ridicarea unui corigent la rangul de promovat, iar munca aceasta istovitoare nu se cuantifica, nici nu se recunoaste, acesti oameni cu o structura morala indeniabila dispar in liniste, lasand locul unor galagiosi cu propte, care pot obtine cu usurinta fonduri pentru derularea multor proiecte aducatoare de puncte la dosar; nu din invidie spun acest lucru, ci din respect pentru categoria aceasta modesta, capabila, urgisita, de o onestitate si o osardie indimenticabile!!!