Competitia Gala Premiilor in Educatie, ultimele doua saptamani de inscrieri

13 Sep 2011

 

Incepute la 15 iunie 2011, inscrierile in competitia Gala Premiilor in Educatie, organizata pentru al treilea an consecutiv de catre Fundatia Dinu Patriciu, vor continua pentru inca doua saptamani, pana la data de 27 septembrie 2011, inclusiv.

Gala Premiilor in Educatie este o competitie anuala, care ofera premii in valoare totala de 250.000 euro celor mai valorosi reprezentanti ai invatamantului romanesc si proiectelor educationale cu cel mai mare impact. Anual, un juriu independent format din 38 de persoane implicate in sistemul de invatamant romanesc identifica aceste exemple meritorii si le transforma in modele de buna practica pentru educatia din Romania.


Competitia premiaza oameni, organizatii si institutii deopotriva, avand 11 sectiuni de concurs - Profesorul preuniversitar al anului, Profesorul universitar al anului, invatatorul/Educatorul anului, Cercetatorul anului, Studentul anului, Elevul anului, Bibliotecarul anului, scoala anului, Facultatea anului, Cel mai bun proiect educational si ONG-ul anului in domeniul educatiei.


Asadar, daca va desfasurati activitatea in invatamantul romanesc sau gestionati proiecte educationale pe teritoriul tarii noastre, mai aveti doar doua saptamani la dispozitie pentru a va inscrie in competitie! Pentru acest lucru, va invitam pe website-ul Galei, www.premiileineducatie.ro, pentru a completa un formular de concurs online. Acesta trebuie apoi tiparit si expediat prin posta la sediul Fundatiei Dinu Patriciu (B-dul Barbu Vacarescu nr. 301 – 311, sector 2, Bucuresti), pana cel tarziu la data de 27 septembrie 2011 (data postei).


Pana in acest moment, cele mai multe aplicatii s-au inregistrat la sectiunile Elevul anului, Studentul anului si Profesorul preuniversitar al anului. Cele mai multe inscrieri vin din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Piatra Neamt, Craiova, Baia Mare.


La finalul perioadei de inscrieri, intre 28 septembrie si 23 octombrie, juriul evalueaza formularele de concurs si desemneaza castigatorii competitiei. Acestia vor fi anuntati in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, organizata in data de 2 noiembrie la Palatul Parlamentului.


In 2009, prima editie a Galei a avut 36 castigatori, premiile – in valoare totala de 200.000 euro – plecand spre Iasi, Craiova, Deva, Turnu Severin, Buzau, Bucuresti, Cluj, Giurgiu, Targoviste, Timisoara, Constanta si Suceava. In 2010, Gala a numarat 39 de castigatori din 14 orase (dintre acestea, Iasiul a fost marele castigator, urmat de Bucuresti, Timisoara si Cluj), care au primit premii in valoare de 250.000 euro.


Despre Fundatia Dinu Patriciu


Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr-o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundatia dezvolta programe ample precum: „Inventeaza-ti Viitorul!”, „Orizonturi Deschise”, „Sponsorizeaza un Copil”, „Educatia Merita”, „Gala Premiilor in Educatie” si isi propune sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc. Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

Pentru mai multe informatii:
Ana Ghica – PR Director / ana.ghica@fundatiadinupatriciu.ro


Exprima-ti opinia

Nume:
Prenume:
Email:
Mesaj:
COSTEA ELENA
14 Sep 2011

Felicitari si mult succes va doresc! Sper sa reusesc sa ma inscriu in timp util la aceasta gala, asa cum mi-am propus.
Dzitac Ioan
13 Sep 2011

Este initiativa excelenta si stimulatoare! O singura sugestie: La categoria "Elevul anului" era bine daca se faceau doua subcategorii, una pentru gimnaziu si alta pentru liceu. Este extrem de dificil ca activitatea un elev de gimnaziu sa fie comparata cu activitatea unui elev de liceu. De exemplu, la gimnaziu la anumite discipline si clase nu exista faze nationale sau internationale ale olimpiadelor. Ca nu mai vorbim de acces la proiecte.
Barbieru Amalia
13 Sep 2011

Felicitări pentru organizare ! Mulțumim că existați. Vă doresc multă sănătate, putere de muncă și visele dumneavoastră să devină realitate.