Cea de-a treia editie a Galei Premiilor in Educatie da astazi startul inscrierilor

15 Iun 2011

 

Fundatia Dinu Patriciu a anuntat astazi inceperea inscrierilor pentru Gala Premiilor in Educatie, editia 2011, o competitie nationala care identifica cele mai meritorii exemple din educatia romaneasca si le recompenseaza cu premii in valoare totala de 250.000 euro.


Gandita ca o solutie pentru stimularea competitiei in sistemul educational din Romania, Gala Premiilor in Educatie se adreseaza oamenilor si organizatiilor care – printr-o activitate profesionala remarcabila – au un impact pozitiv in educatie si pot deveni modele demne de urmat.


Inscrierile pentru cele 11 sectiuni de concurs – Profesorul preuniversitar al anului, Profesorul universitar al anului, invatatorul/Educatorul anului, Cercetatorul anului, Studentul anului, Elevul anului, Bibliotecarul anului, scoala anului, Facultatea anului, Cel mai bun proiect educational si ONG-ul anului in domeniul educatiei – se fac incepand de astazi, 15 iunie, pana la data de 27 septembrie 2011. inscrierea se face pe website-ul Galei, www.premiileineducatie.ro, prin completarea unui formular de concurs online. Acesta trebuie apoi tiparit si expediat prin posta la sediul Fundatiei Dinu Patriciu (B-dul Barbu Vacarescu nr. 301 – 311, sector 2, Bucuresti), pana cel tarziu la data de 27 septembrie 2011 (data postei).


Un juriu independent format din 38 de persoane implicate in sistemul de invatamant romanesc va alege castigatorii competitiei, intre 28 septembrie si 22 octombrie. Exclusiv candidaturile eligibile intra in procesul de jurizare, care cuprinde doua etape. in perioada 28 septembrie – 22 octombrie, juriul evalueaza formularele de concurs pe baza criteriilor de evaluare si stabileste 10 finalisti pentru fiecare din cele 11 sectiuni de concurs. intre 22-30 octombrie, finalistii vor fi intervievati, iar primii trei finalisti de la fiecare sectiune, cei care au primit notele cele mai mari, vor fi desemnati castigatorii competitiei. Acestia vor fi anuntati in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor la inceputul lunii noiembrie.


Toate informatiile au fost oferite in cadrul caravanei Galei Premiilor in Educatie, care a dus conferinta "Solutii pentru imbunatatirea sistemului de invatamant romanesc" in Timisoara, Iasi, Cluj si Constanta, facand ultima oprire la Bucuresti. in fiecare oras, conferinta a oferit un schimb de informatii si opinii intre reprezentantii sistemului educational local, cu scopul de a genera solutii la cele mai importante probleme ale invatamantului romanesc.


La conferinta sustinuta la Bucuresti, in cadrul Facultatii de Litere, au vorbit Prof. Dr. Liviu Papadima – Decan al Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti, Simona Velea – sef Laborator Teoria Educatiei, Institutul de stiinte ale Educatiei, Raluca van Staden – Cercetator stiintific gradul I si sef al Laboratorului de Electrochimie PATLAB si Diana Certan – Manager al Fundatiei Noi Orizonturi. Alaturi de acestia, a luat cuvantul Cosmina Frincu, CSR Manager BRD Groupe Société Générale, care a enumerat asteptarile sectorului de afaceri fata de scoala romaneasca.

 

In 2009, prima editie a Galei a avut 36 castigatori, premiile – in valoare totala de 200.000 euro – plecand spre Iasi, Craiova, Deva, Turnu Severin, Buzau, Bucuresti, Cluj, Giurgiu, Targoviste, Timisoara, Constanta si Suceava. in 2010, Gala a numarat 39 de castigatori din 14 orase (dintre acestea, Iasiul a fost marele castigator, urmat de Bucuresti, Timisoara si Cluj), care au primit premii in valoare totala de 250.000 euro.

 

Gasiti imagini din timpul conferintei aici.

 

Despre Fundatia Dinu Patriciu


Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr-o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundatia dezvolta programe ample precum: "Inventeaza-ti Viitorul!", "Orizonturi Deschise", "Sponsorizeaza un Copil", "Educatia Merita", "Gala Premiilor in Educatie" si isi propune sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc. Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

Pentru mai multe informatii:
Ana Ghica – PR Director / ana.ghica@fundatiadinupatriciu.ro / 0747 012 942


Exprima-ti opinia

Nume:
Prenume:
Email:
Mesaj:
Amza Ana
10 Sep 2011

Felicitari pentru ceea ce ati realizat si pentru faptul ca cineva recunoaste si stimuleaza si procesul instructiv-educativ. De multe ori suntem tentati sa credem ca nu se mai doreste a se ridica oameni capabili. Dar dumneavoastra demonstrati contrariul. Felicitari !!! Multa sanatate si mult succes in continuare!!!