Caravana Galei Premiilor in Educatie discuta la Constanta despre invatamantul romanesc

10 Iun 2011

 

Fundatia Dinu Patriciu si Colegiul National Mircea cel Batran au organizat astazi la Constanta conferinta "Solutii pentru imbunatatirea sistemului de invatamant romanesc", care a reunit reprezentanti ai sistemului educational local intr-un schimb de informatii si opinii.

Vorbitori la eveniment au fost prof. Aliss Andreescu – Inspector scolar General, prof. Vasile Nicoara – Director al Colegiului National Mircea cel Batran, Florin Oncioiu – Manager Resurse Umane la Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, Corina Iordanescu – Coordonator Sponsorship, Education and Civil Society Projects World Vision International, ADP Constanta si Andrei Tudoran – Presedintele Consiliului Elevilor, Colegiul National Mircea cel Batran. Acestia au impartasit publicului experientele pozitive din sistem, dar si situatii mai putin favorabile care inca asteapta o rezolvare.

Conferinta a urmarit de asemenea promovarea Galei Premiilor in Educatie, ca una dintre solutiile pe care Fundatia Dinu Patriciu le considera necesare pentru dezvoltarea sistemului de invatamant. Initiata in 2009 de catre Fundatia Dinu Patriciu, aceasta competitie anuala recompenseaza cu premii in valoare totala de 250.000 euro pe cei care – printr-o activitate profesionala remarcabila – au un impact pozitiv in educatie si pot deveni modele de urmat.


Inscrierile pentru cele 11 sectiuni de concurs – Profesorul preuniversitar al anului, Profesorul universitar al anului, invatatorul/Educatorul anului, Cercetatorul anului, Studentul anului, Elevul anului, Bibliotecarul anului, scoala anului, Facultatea anului, Cel mai bun proiect educational si ONG-ul anului in domeniul educatiei – se fac in perioada 15 iunie – 27 septembrie, pe website-ul Galei, www.premiileineducatie.ro, prin crearea unui cont personal si completarea formularului de concurs. Un juriu independent format din 38 de experti romani in educatie va alege castigatorii competitiei, intre 29 septembrie si 22 octombrie. Acestia vor fi anuntati in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor la inceputul lunii noiembrie.


In 2009 numele Constantei s-a rostit pe scena Galei la anuntarea Premiului II al sectiunii "Facultatea anului", unde castigatoare a fost Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii Ovidius, iar editia 2010 a adus orasului trei noi premii. Colegiul National Mircea cel Batran a primit Premiul II la sectiunea "scoala anului", Crinei Liliana Mares (scoala cu clasele I-VIII "Dan Barbilian") i s-a acordat Premiul II la sectiunea "Bibliotecarul anului", iar Festivalul de Scurt Metraj pentru Liceeni, organizat de Liceul Teoretic Traian, a primit Mentiune speciala in cadrul sectiunii "Cel mai bun proiect educational".
Despre Fundatia Dinu Patriciu
Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr-o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundatia dezvolta programe ample precum: "Inventeaza-ti Viitorul!", "Orizonturi Deschise", "Sponsorizeaza un Copil", "Educatia Merita", "Gala Premiilor in Educatie" si isi propune sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.

Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati: www.fundatiadinupatriciu.ro.


Pentru mai multe informatii: Ana Ghica – PR Director / ana.ghica@fundatiadinupatriciu.ro / 0747 012 942

Gasiti imagini din timpul conferintei aici.


Exprima-ti opinia

Nume:
Prenume:
Email:
Mesaj: