Caravana Galei Premiilor in Educatie a ajuns la Iasi

02 Iun 2011

 

Fundatia Dinu Patriciu si Facultatea de Matematica a Universitatii Al. I. Cuza au organizat astazi la Iasi conferinta "Solutii pentru imbunatatirea sistemului de invatamant romanesc", care a reunit reprezentanti ai sistemului educational local intr-un schimb de informatii si opinii.


Vorbitori la eveniment au fost prof. Liliana Romaniuc – Inspector scolar General, prof.univ.dr. Ovidiu Carja – Universitatea Al. I. Cuza, Gabriela Achihai – Presedinte Fundatia pentru Sprijin Comunitar Bacau si Tudor Giurgica – elev la Colegiul National Iasi. Acestia au impartasit publicului experientele pozitive din sistem, dar si situatii mai putin favorabile care inca asteapta o rezolvare.

Conferinta a urmarit de asemenea promovarea Galei Premiilor in Educatie ca una dintre solutiile pe care Fundatia Dinu Patriciu le considera necesare pentru dezvoltarea sistemului de invatamant. Initiata in 2009 de catre Fundatia Dinu Patriciu, aceasta competitie anuala recompenseaza cu premii in valoare totala de 250.000 euro pe cei care – printr-o activitate profesionala remarcabila – au un impact pozitiv in educatie si pot deveni modele de urmat.


Inscrierile pentru cele 11 sectiuni de concurs – Profesorul preuniversitar al anului, Profesorul universitar al anului, invatatorul/Educatorul anului, Cercetatorul anului, Studentul anului, Elevul anului, Bibliotecarul anului, scoala anului, Facultatea anului, Cel mai bun proiect educational si ONG-ul anului in domeniul educatiei – se fac in perioada 15 iunie – 27 septembrie, pe website-ul Galei, www.premiileineducatie.ro, prin crearea unui cont personal si completarea formularului de concurs. Un juriu independent format din 38 de experti romani in educatie va alege castigatorii competitiei, intre 29 septembrie si 22 octombrie. Acestia vor fi anuntati in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor la inceputul lunii noiembrie.


Nu mai putin de sapte premii I au plecat spre Iasi in cadrul celor doua editii ale Galei! In 2009, Anca Haraga (Colegiul National Costache Negruzzi) a castigat Premiul I la sectiunea Elevul anului, iar trofeul Studentul anului a fost adjudecat de George Gradinariu (Universitatea de Medicina si Farmacie). Premiul I pentru Cercetatorul anului a fost primit de Gabriela Carja (Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi). La aceeasi sectiune, alti doi ieseni au primit Mentiuni speciale: Ionut Topala (Universitatea Al. I. Cuza) si Gabriel Ciobanu (Institutul de Informatica Teoretica). La sectiunea Profesorul universitar al anului, Premiul III a fost primit de prof.univ. Viorel Munteanu, iar Neculai Munteanu a primit Mentiune speciala la sectiunea Profesorul preuniversitar al anului. O alta Mentiune speciala a plecat, in cadrul sectiunii scoala anului, catre Colegiul National Mihai Eminescu.


In 2010, Premiul I pentru Elevul anului a fost adjudecat de catre Tudor Tiron Giurgica (Colegiul National Iasi), iar pentru Profesorul universitar al anului de catre Prof. Dr. Ticu Constantin (Universitatea Al. I. Cuza). Tot Premiul I au castigat si Facultatea de Matematica (Universitatea Al. I. Cuza), la sectiunea Facultatea anului, si Gilda Eleonora Draganescu (Biblioteca Centrala USAMV Iasi), la sectiunea Bibliotecarul anului. Premiul II la sectiunea Studentul anului a fost adjudecat de catre Alexandra Teodora Oprea (Universitatea Al. I. Cuza).

 

Despre Fundatia Dinu Patriciu


Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr-o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundatia dezvolta programe ample precum: "Inventeaza-ti Viitorul!", "Orizonturi Deschise", "Sponsorizeaza un Copil", "Educatia Merita", "Gala Premiilor in Educatie" si isi propune sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc. Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati: www.fundatiadinupatriciu.ro.


Pentru mai multe informatii: Ana Ghica – PR Director / ana.ghica@fundatiadinupatriciu.ro / 0747 012 942

 

Gasiti imagini din timpul conferintei aici.


Exprima-ti opinia

Nume:
Prenume:
Email:
Mesaj: