Caravana Galei Premiilor in Educatie a ajuns la Cluj

26 Mai 2011

 

Fundatia Dinu Patriciu si Scoala Internationala Cluj au organizat astazi la Cluj conferinta "Solutii pentru imbunatatirea sistemului de invatamant romanesc", care a reunit reprezentanti ai sistemului educational local intr-un schimb de informatii si opinii.


Vorbitori la eveniment au fost prof. Anca Cristina Hodorogea – Inspector Scolar General, Simona Baciu – Director Scoala Internationala Cluj si Adina Cristea – Coordonator Youth Bank Romania. Acestia au impartasit publicului experientele pozitive din sistem, dar si situatii mai putin favorabile care inca asteapta o rezolvare. Alaturi de acestia a luat cuvantul Monica Suciu, Director Financiar Nokia Romania, care a enumerat asteptarile angajatorilor fata de scoala romaneasca.

Conferinta a urmarit de asemenea promovarea Galei Premiilor in Educatie, ca una dintre solutiile pe care Fundatia Dinu Patriciu le considera necesare pentru dezvoltarea sistemului de invatamant. Initiata in 2009 de catre Fundatia Dinu Patriciu, aceasta competitie anuala recompenseaza cu premii in valoare totala de 250.000 euro pe cei care – printr-o activitate profesionala remarcabila – au un impact pozitiv in educatie si pot deveni modele de urmat.


Inscrierile pentru cele 11 sectiuni de concurs – Profesorul preuniversitar al anului, Profesorul universitar al anului, Invatatorul/Educatorul anului, Cercetatorul anului, Studentul anului, Elevul anului, Bibliotecarul anului, Scoala anului, Facultatea anului, Cel mai bun proiect educational si ONG-ul anului in domeniul educatiei – se fac in perioada 15 iunie – 27 septembrie, pe website-ul Galei, www.premiileineducatie.ro, prin crearea unui cont personal si completarea formularului de concurs. Un juriu independent format din 38 de experti romani in educatie va alege castigatorii competitiei, intre 29 septembrie si 22 octombrie. Acestia vor fi anuntati in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor la inceputul lunii noiembrie.


In cele doua editii anterioare ale Galei Premiilor in Educatie, nu mai putin de sapte premii au plecat catre Cluj, doua dintre ele chiar premiul intai! In 2009, Scoala Internationala Cluj a castigat Premiul I la sectiunea Scoala anului, Premiul II la Studentul anului l-a primit Marius Ionut Ungureanu (Universitatea de Medicina si Farmacie) si acelasi Premiu II la Profesorul universitar al anului a fost acordat dr. Kadar Magor Elek (lector la Universitatea Babes-Bolyai). si lector univ. Dr. Andrei Miu de la Universitatea Babes-Bolyai a primit Mentiune speciala la sectiunea Cercetatorul anului.

 

In 2010 Facultatea de Business a Universitatii Babes-Bolyai a primit Premiul I la sectiunea Facultatea anului, aceeasi universitate primind recunoastere prin Mentiunea speciala acordata Conf. Dr. Costel Sarbu la sectiunea Cercetatorul anului. Premiul pentru cel mai bun proiect educational a fost acordat proiectului Youth Bank al Asociatiei pentru Relatii Comunitare si Premiul III Fundatiei Romane pentru Copii, Comunitate si Familie la sectiunea ONG-ul anului in domeniul educatiei.


Despre Fundatia Dinu Patriciu

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr-o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundatia dezvolta programe ample precum: "Inventeaza-ti Viitorul!", "Orizonturi Deschise", "Sponsorizeaza un Copil", "Educatia Merita", "Gala Premiilor in Educatie" si isi propune sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc. Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati: www.fundatiadinupatriciu.ro.


Pentru mai multe informatii: Ana Ghica – PR Director / ana.ghica@fundatiadinupatriciu.ro / 0747 012 942

 

Gasiti imagini din timpul conferintei aici.


Exprima-ti opinia

Nume:
Prenume:
Email:
Mesaj: