Caravana Galei Premiilor in Educatie face prima oprire la Timisoara

24 Mai 2011

 

Fundatia Dinu Patriciu si Universitatea de Vest au organizat astazi la Timisoara conferinta "Solutii pentru imbunatatirea sistemului de invatamant romanesc", care a reunit reprezentanti ai sistemului educational local intr-un schimb de informatii si opinii.


Vorbitori la eveniment au fost Francisc Halasz – Inspector scolar General Adjunct, Conf. univ. dr. Mihai V. Putz – Universitatea de Vest, Diana Gligor – Manager de Programe Educationale la Fundatia EOS si Csilla Balint – eleva la Colegiul National Constantin Diaconovici Loga. Acestia au impartasit publicului experientele pozitive din sistem, dar si situatii mai putin favorabile care inca asteapta o rezolvare. Alaturi de acestia, a luat cuvantul Alina Bratu, sef Relatii Publice la Continental Automotive Romania, care a enumerat asteptarile angajatorilor fata de scoala romaneasca.

Conferinta a urmarit de asemenea promovarea Galei Premiilor in Educatie, ca una dintre solutiile pe care Fundatia Dinu Patriciu le considera necesare pentru dezvoltarea sistemului de invatamant. Initiata in 2009 de catre Fundatia Dinu Patriciu, aceasta competitie anuala recompenseaza cu premii in valoare totala de 250.000 euro pe cei care – printr-o activitate profesionala remarcabila – au un impact pozitiv in educatie si pot deveni modele de urmat.


Inscrierile pentru cele 11 sectiuni de concurs – Profesorul preuniversitar al anului, Profesorul universitar al anului, Invatatorul/Educatorul anului, Cercetatorul anului, Studentul anului, Elevul anului, Bibliotecarul anului, Scoala anului, Facultatea anului, Cel mai bun proiect educational si ONG-ul anului in domeniul educatiei – se fac in perioada 15 iunie – 27 septembrie, pe website-ul Galei, www.premiileineducatie.ro, prin crearea unui cont personal si completarea formularului de concurs. Un juriu independent format din 38 de experti romani in educatie va alege castigatorii competitiei, intre 29 septembrie si 22 octombrie. Acestia vor fi anuntati in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor la inceputul lunii noiembrie.


In cele doua editii anterioare ale Galei Premiilor in Educatie, patru premii au fost adjudecate de timisoreni: Conf. Dr. Mihai Viorel Putz, Universitatea de Vest – Premiul I la sectiunea Cercetatorul anului (2010), Conf. Univ. Florin Alin Sava, Universitatea de Vest – premiul II la Profesorul universitar al anului (2009), Fundatia EOS – premiul III la ONG-ul anului (2009), Csilla Ibolya Balint, Colegiul National C.D. Loga – Mentiune speciala la sectiunea Elevul anului (2010).


Despre Fundatia Dinu Patriciu

 
Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr-o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundatia dezvolta programe ample precum: "Inventeaza-ti Viitorul!", "Orizonturi Deschise", "Sponsorizeaza un Copil", "Educatia Merita", "Gala Premiilor in Educatie" si isi propune sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc. Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati: www.fundatiadinupatriciu.ro.


Pentru mai multe informatii: Ana Ghica – PR Director / ana.ghica@fundatiadinupatriciu.ro / 0747 012 942

 

Gasiti imagini din timpul conferintei aici.

 


Exprima-ti opinia

Nume:
Prenume:
Email:
Mesaj: