Cea de-a doua editie a Galei Premiilor in Educatie si-a desemnat castigatorii

04 Noi 2010

 

Pe 3 noiembrie au fost anuntati castigatorii celei de-a doua editii a Galei Premiilor in Educatie, eveniment organizat de catre Fundatia Dinu Patriciu la Palatul Parlamentului. Gala Premiilor in Educatie urmareste descoperirea, promovarea si premierea oamenilor, proiectelor si organizatiilor care au un impact semnificativ asupra sistemului educational din Romania.


Sectiunile competitiei au fost: "Elevul anului", "Educatorul/Invatatorul anului" "Profesorul anului", "Scoala anului", "Studentul anului", "Profesorul anului /Invatamant universitar", "Facultatea anului", "Cercetatorul anului", "Bibliotecarul anului", "ONG-ul anului in domeniul educatiei", "Cel mai bun proiect educational".


Anul acesta, valoarea totala a premiilor a fost de 250.000 EUR, cu 50.000 EUR mai mult decat anul trecut, iar formatul competitiei a fost imbogatit cu 2 sectiuni noi: Bibliotecarul anului si Educatorul/Invatatorul anului.
Pentru toate sectiunile de concurs cei 12 castigatori ai premiului intai au urcat pe scena si au rostit discursuri emotionante in fata unei audiente formate din cateva sute de invitati, personalitati din mediul academic, oaspeti din mediul corporatist, parteneri ai Fundatiei Dinu Patriciu din randul organizatiilor neguvernamentale, reprezentanti ai mediul diplomatic, jurnalisti.

Castigatorii locului I sunt:

• Elevul anului: Tudor Giurgica – Tiron, Colegiul National Iasi (7.000 EUR)
• Invatatorul/Educatorul anului: Ioana Codruta Sava, Gradinita cu program saptamanal Veronica Filip, Scoala cu clasele I-VIII "Elena Cuza", Piatra Neamt (10.000 EUR)
• Profesorul anului: Rodica Silvia Pop, Scoala "Nicolae Iorga" Baia Mare (10.000 EUR)
• Scoala anului: Colegiul National de Informatica, Piatra Neamt (30.000 EUR)
• Studentul anului: Ion-Andrei Popescu, Universitatea de Medicina si farmacie "Carol Davila", Bucuresti (7.000 EUR)
• Profesorul anului (invatamant universitar): Constantin Ticu, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Iasi (10.000 EUR)
• Facultatea anului: Facultatea de Business, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj (15.000 EUR)
• Facultatea anului: Facultatea de Matematica, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi (15.000 EUR)
• Cercetatorul anului: Mihai Viorel Putz, Universitatea de Vest din Timisoara, Timisoara (10.000 EUR)
• Bibliotecarul anului: Gilda Eleonora Draganescu, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi – Biblioteca Iasi (10.000 EUR)
• ONG-ul anului in educatie: Fundatia de Sprijin Comunitar, Bacau (20.000 EUR)
• Cel mai bun proiect educational al anului: YouthBank Romania – Asociatia pentru Relatii Comunitare, Cluj (10.000 EUR)"Uneori suntem tentati sa asteptam ca schimbarea in educatie sa vina numai de sus in jos – de la guvernanti catre scoli. Se pierd astfel din dezbaterile publice povestile oamenilor cu adevarat dedicati din sistemul educational care isi construiesc propria definitie pentru implicare si care realizeaza deja o revolutie tacuta a celor care cred in educatie.


Sunt acei profesori care inteleg sa transmita elevilor valori si principii, nu numai informatii, in timp ce le hranesc acestora curiozitatea pentru un domeniu sau altul. Sunt acei cercetatori care viseaza sa castige premiul Nobel si sa transforme omenirea prin descoperirile lor…


Sunt toti bibliotecarii care fac eforturi uriase pentru ca si cele mai indepartate sate sa primeasca suficiente carti si care uita de fisa postului pentru a-i instrui pe copii sa foloseasca un computer. Gala Premiilor in Educatie este mai mult decat un eveniment punctual prin care le aducem public recunoastere acestor oameni, este un reper pentru un cadru de normalitate in care aducem la un loc toate aceste reusite remarcabile, pentru a transforma educatia intr-un subiect care sa ne preocupe constant."
Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu


Detalii despre castigatorii editiei din 3 noiembrie 2010 a Galei Premiilor in Educatie se regasesc pe www.premiileineducatie.ro. Prin acest proiect, Fundatia Dinu Patriciu doreste sa premieze performanta si sa impulsioneze competitia si creativitatea in domeniul educatiei.


Pentru informatii suplimentare:


Silvia Boeriu/Communication Manager/e-mail: silvia.boeriu@fundatiadinupatriciu.ro /0747 012 942


Exprima-ti opinia

Nume:
Prenume:
Email:
Mesaj:
Nour Maria
06 Noi 2010

FELICIT DIN TOATA INIMA ATAT CASTIGATORII CAT SI PE TOTI PARTICIPANTII SI NU IN ULTIMUL RAND PE ORGANIZATORI ! PUTERE DE MUNCA IN CONTINUARE SI POATE NE VOM URNI INTR-O DIRECTIE NOUA! DOAMNE AJUTA!
Serbanescu Augustina
06 Noi 2010

Felicitari pentru organizatori si cistigatori.
Vlad Nicolaie N.
05 Noi 2010

Va rog transmiteti d-lui Dinu Patriciu , sponsorul concursului , felicitari meritate . pentruca sunt f. putini oameni in Romania care sa dea ,de la ei , ajutor si sprijin EFECTIV invatamantului si cercetarii ! Eu am participat la sectiunea Cercetatorul anului 2010 , fiind selectat la "eligibili " . Cu stima , ing. Nicolaie N. Vlad ps. Va rog respectuos , un scurt raspuns .
CIUBUCA ILEANA
04 Noi 2010

felicitari participantilor, castgatorilor,echipei de organizare,MULTUMESC, DOMNULE DINU PATRICIU in numele tuturor OAMENILOR din educatie.
puiu lenuta
04 Noi 2010

Stimata doamna Am participat la Gala premiilor in educatie si va felicit pentru acest concurs.Sperante prea mari de-a intra in finala nu am avut dupa ce am constatat ca s-au inscris foarte multe biblioteci orasenesti, judetene. Materialele pe care vi le-am trimis impreuna cu monografia Jidvei 700 vi le fac cadou.Sper sa lecturati aceasta carte, sa cunoasteti obiceiurile si traditiile comunei noastre si nu in ultimul rand ospitalitatea oamenilor din Ardeal. Cu stima Lenuta Puiu
Badulescu Mariana
04 Noi 2010

FELICITARI TUTUROR CASTIGATORILOR SI MULTA PUTERE DE MUNCA IN CONTINUARE!
Petrescu Maria
04 Noi 2010

Din toata inima felicit premiantul de la sectiunea " ELEVUL ANULUI". Sa nu-i uitam pe cei care l-au format .
Blaga Violeta
04 Noi 2010

A fost frumos...m/am inscris, am cautat sa/mi prezint concis si la modul atragator activitatea dintr/un proiect, am descoperit nivelul la care sunt. Asa este competitia, cel mai bun invinge. Nu m/am descurajat. O sa continui. Banii au constituit dintotdeauna o motivatie serioasa si destul de atractiva. Anul acesta raman doar cu satisfactia ca am incercat, am luat un start dar fara final...am obosit pe parcurs, asa cum se mai intampla uneori. Va multumesc pentru timp si tot. Va doresc multa sanatate si putere de munca. inv. Blaga Violeta
Moisă Florica
04 Noi 2010

Felicitari tuturor :organizatori,concurenţi şi mai cu seamă câştigători!