Ultima luna de inscrieri la Gala Premiilor in Educatie – Fundatia Dinu Patriciu

31 Aug 2010

 

Concurentii care doresc sa participe la "Gala Premiilor in Educatie" au la dispozitie mai putin de o luna pentru a se inscrie in competitie. Astfel, pana pe data de 27 septembrie, elevii, studentii, profesorii, invatatorii, educatorii, bibliotecarii, ONG-urile si institutiile de invatamant de stat sau private pot intra pe site-ul www.premiileineducatie.ro pentru a-si crea un cont si pentru a-si completa formularul de concurs. Apoi, pentru ca inscrierea sa fie completa, acestia trebuie sa tipareasca formularul de concurs, sa-l semneze si sa-l trimita prin posta pe adresa Fundatiei (Bdul. Mircea Eliade, numarul 2, sector 1, Bucuresti), impreuna cu documente care sa ateste valoarea de adevar a informatiilor precizate (recomandari, adeverinte, copii ale diplomelor obtinute, poze, inregistrari video etc).

Participantii se pot inscrie la una dintre cele 11 sectiuni de concurs, cu doua mai multe decat anul trecut, "Bibliotecarul anului" si "Invatatorul/Educatorul anului" fiind sectiunile noi ale acestei editii:

- categoria "Invatamant preuniversitar" cu sectiunile "Profesorul anului", "Invatatorul/Educatorul anului", "Elevul anului (gimnaziu si liceu)", "Scoala anului" (institutii de stat sau private, inclusiv licee);
- categoria "Invatamant universitar" cu sectiunile "Profesorul anului", "Studentul anului" (ciclul de licenta, master sau doctorat), "Facultatea anului" (institutii de invatamant de stat sau private);
- categoria "Cercetare" cu sectiunea "Cercetatorul anului";
- categoria "Biblioteci" cu sectiunea "Bibliotecarul anului";
- categoria "Organizatii neguvernamentale si proiecte" cu sectiunile "ONG-ul anului in domeniul educatiei" si "Cel mai bun proiect educational" (initiat sau dezvoltat de un ONG sau institutie de invatamant).

In cadrul acestei competitii, Fundatia Dinu Patriciu va acorda premii in valoare totala de 250.000 Euro, cu 50.000 Euro mai mult decat la editia precedenta.

Fundatia Dinu Patriciu isi propune ca prin intermediul "Galei Premiilor in Educatie" sa contribuie la identificarea, premierea si promovarea oamenilor, a proiectelor si a organizatiilor care au un impact semnificativ asupra sistemului educational din Romania.

"Prin Gala Premiilor in Educatie premiem performanta, creativitatea, eficienta si mai ales implicarea in comunitate, fiind un program complex de responsabilizare pentru un invatamant romanesc de calitate. Misiunea pe care ne-o asumam este in primul rand aceea de a-i premia pe oamenii deosebiti care incearca sa depaseasca lacunele din sistemul de invatamant romanesc prin efort continuu si prospetimea proiectelor educationale. Nu premiem doar performanta ci mai ales impactul pozitiv pe care fiecare persoana sau institutie il are in comunitate." a declarat Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu

---

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum "Inventeaza-ti Viitorul!", "Orizonturi Deschise", "Sponsorizeaza un copil", "Educatia Merita" , "Gala Premiilor in Educatie", "JoburilaOrizont.ro" si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.

Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

Gala Premiilor in Educatie se adreseaza persoanelor fizice (elevi, studenti, profesori, bibliotecari, invatatori, educatori, cercetatori), organizatiilor neguvernamentale si institutiilor de invatamant de stat sau private, care au contribuit la imbunatatirea sistemului educational din Romania.

Pentru mai multe detalii privind competitia Gala Premiilor in Educatie accesati www.premiileineducatie.ro.

Pentru informatii suplimentare:

Silvia Boeriu – Manager Comunicare // silvia.boeriu@fundatiadinupatriciu.ro; tel: 0747 012 942

Roxana Colisniuc – Coordonator Proiect "Gala Premiilor in Educatie"// roxana.colisniuc@fundatiadinupatriciu.ro


Exprima-ti opinia

Nume:
Prenume:
Email:
Mesaj:
Catalin Boboc
03 Sep 2010

Era necesara o astfel de actiune in Romania, deoarece se ofera pentru prima data o sansa reala si bibliotecarilor, care dupa cum se cunoaste, sunt oamenii din "spatele cortinei", care gasesc raspunsul intodeauna din noianul de informatii oferindu-l neconditionat tuturor utilizatorilor, indiferent de varsta, apartenenta politica si religioasa, etnie, etc, cu profesionalism. Multumim Fundatiei "Dinu Patriciu" pentru aportul la transformarea societatii romanesti intr-o societate de cetateni creativi si responsabili.
ciutureanu rodca
01 Sep 2010

EXCELENTE ACESTE PROGRAME DE RECUNOASTERE SI RASPLATIRE A MUNCII IN DOMENIUL EDUCATIEI!ESTE MARE NEVOIE DE ASTFEL DE OPORTUNITATI DE FINANTARE A UNOR PROIECTE EDUCATIONALE IN CONDITIILE SOCIAL-ECONOMICE ATIT DE INSTABILE, CIND TINERII MAI ALES , NU STIU PE CE CAI SA-SI INDREPTE PASII.VEDEM CUM VIATA DE ZI CU ZI ESTE TOT MAI APASATOARE, VEDEM TOT MAI MULTI OAMENI DEBUSOLATI, CARE NU MAI STIU CE LE OFERA ZIUA DE MIINE, CARE ISI LASA COIPIII PE DRUMURI PARASINDU-SI TARA PENTRU A CAUTA O SURSA MAI SIGURA DE TRAI IN AFARA .ESTE FOARTE BINE CA ACESTE MARI ONG-URI AU RESURSE DE A-I AJUTA SI STIMULA PE CEI MAI MICI DECIT EI SA SE DEZVOLTE , MAI ALES LA NIVEL EDUCATIONAL, APOI SI CULTURAL -ARTISTIC . EU REPREZINT UN ONG-A.C.A.TINERE SPERANTE ,DIN MEDIUL RURAL , UNDE ESTE MARE NEVOIE DE ASTFEL DE PROGRAME, MAI ALES CA AICI SUNT LIPSURI DE TOT FELUL:LIPSA INFORMARIISI A INFORMATIEI ,LIPSA EDUCATIEI, LIPSA DE RESURSE MATERIALE....BRAVO CELOR CARE SE IMPLICA!
DR Paun Cornelia
01 Sep 2010

Nu particip deoarece anul trecut a fost incorecta desfasurarea si nu are rost sa particip la ceva deja aranjat. Sunt singura care am fost premiata in strainatate cu programe educationale cu elevii (ca manager de program)la Competitii Internationale, care mi-au foat publicate in SUA si la programe educationale la Jocurile Olimpice de la Vancouver 2010 dar vad ca sunt preferate persoane care fac programe in tara care nu ar avea nicio sansa la o Competitie Internationala. In plus am publicate 8 carti in domeniul educational si aproape 100 de articole dintre care si in strainatate (nu se selecteaza dintr-o tara decat 1-2, deci este ca un concurs.
motreanu ana
01 Sep 2010

Doresc sa ma inscriu .Se poate daca sunt pensionara din educatie ,pana acum am ajutat echipa ,,Licuricii'' ,o voi face si in continuare chiar daca postul l-am pierdut in acest an, vreau sa continui am multe lucruri frumoase de promovat .Fost ,cadru didactic in arte am ceva expierienta in formarea omului nou ,in comunicare ,dezvoltarea creativitatii si mai ales in modelarea constiintei elevilor ,a respnsabilitatilor in ceea ce priveste educatia .Cu multa dragoste si admiratie pt. ceea ce faceti A.Motreanu MOTRU GJ.