Simona Baciu, Presedinte al Fundatiei Copii Fericiti si al board-ului Scolii Internationale Cluj

"Fundatia Dinu Patriciu reprezinta un model de implicare activa in schimbarea educatiei in Romania. Gala este un eveniment extrem de important, mai ales ca lucram intr-un domeniu in care oamenii au uitat cum e sa iti fie valorizata munca si sa ti se intample lucruri altminteri firesti, cum ar fi recunoasterea meritelor. Dirijand discursul spre eficienta, rezultate, valoare, Gala ne mai aduce aminte si ca n-ar trebui sa lucram norma, ci la golaveraj. Rezultatele sunt importante, competitia ne face puternici, trebuie sa ne dorim sa fim cei mai buni.

Investitia Fundatiei in acest eveniment devine astfel o invesitie strategica in stabilirea unui climat sanatos in educatie, unul de normalitate si eficienta. Suntem pur si simplu onorati sa fim si noi o mica parte din aceasta poveste frumoasa."

Biografie

Activitate profesionala

Intre 1985 si 1993 a fost cadru didactic al liceul Gh. Sincai, Cluj.  Infiinteaza gradinita Happy Kids in 1993, Fundatia Copii Fericiti in 1996 si Scoala Internationala Cluj in 2000 (institutie acreditata care face parte din sistemul national de invatamant) si Centrul Ibero-America in 2009.


In 2002 initiaza programul de burse scolare al Fundatiei, avandu-i ca beneficiari pe copiii cu potential proveniti din medii dezavantajate.

Premii si recunoastere profesionala


In 2004 Scoala Internationala obtine Premiul de Excelenta acordata de Primaria Municipiului Cluj-Napoca  si  Simonei Baciu i se decerneaza premiul "Woman of the Year 2004" ("Femeia Anului 2004") acordat de Institutul Biografic American.

 

In 2004 si 2005  Fundatia Copii Fericiti obtine Diploma la Gala "Oameni pentru oameni", iar Simona Baciu obtine premiul "NAIS CHALLANGE 20/20" pentru implicare in comunitate. Anul 2008 aduce Simonei Baciu Premiul Media de Excelenta la Gala Premiilor de Excelenta Cluj.

 

In 2009, in cadrul Galei Premiilor in Educatie,  Scoala Internationala Cluj este distinsa cu premiul I la sectiunea "Scoala anului". In 2010, Simona Baciu primeste titlul de "Femeie de Afaceri de Succes a Anului 2010" in cadrul Galei Business Woman. Anul acesta a adus Scoalii acreditarea internationala Cambridge si propunerea de a deveni Centru International de Training Cambridge.