Luiza Cristea, Manager Departament Educatie, Junior Achievement

"Cred cu putere in oameni si nu in sisteme. Un sistem este preferabil altuia daca ofera grade mai mari de libertate pentru dezvoltare personala, pentru initiativa si pentru creativitate. Azi, mai mult ca oricand, lumea este mereu in proiect. Nu se poate conserva fara sa se schimbe. Fara obsesia perfectiunii, societatea de azi este una a retelelor si a comunitatilor, in care calitatea individului si a alegerilor sale este esentiala.

Dupa multi ani de experienta la catedra si dupa cativa de training-uri, competitii, programe de educatie alternativa, sunt convinsa ca educatia trebuie sa aiba un singur scop: sa creeze oameni liberi, sesibili la mediu , capabili si dornici sa se dezvolte permanent, sa inoveze si sa peresevereze. Si Romania va semana cu ei.

Toate acestea se invata mai bine prin experimentarea rolurilor si prin mediatizarea unor modele de succes. Acest proiect al Fundatiei Dinu Patriciu ofera oportunitatea  pentru ambele. Si mai e ceva care imi place: proiectul acesta exprima incredere in profesori, tineri, institutii de invatamant, in toti oamenii implicati in educatie. Ma bucur sa ajut la reusita lui!"

Biografie

Luiza Cristea este, din 2007, coordoneaza programele de educatie economica la nivel national, organizeaza evenimente (competitii, scoli de vara, dezbateri) si traininguri nationale.

Intre 1991 si 2007 a fost profesor de stiinte sociale, cursuri optionale de Mass-Media, dezbateri, educatie civica si educatie economica la Colegiul National Matei Basarab din Bucuresti.