Razvan Crisan, Presedinte, Asociatia ORICUM

"Liceul este locul in care eu am invatat cel mai mult despre mine, cine sunt, ce imi doresc, care imi sunt limitele si ce este valoros. Din fericire am invatat aceste lucruri cu ajutorul unor oameni, modele si exemple pozitive extraordinare. Din nefericire a fost vorba de sansa, de o exceptie mai degraba decat modul normal de mers al lucrurilor.

Sper ca initiativa sa scoata la iveala genul de modele pozitive de care e nevoie si mai apoi imi doresc foarte tare ca vestea existentei acestor exemple sa ajunga la urechile cat mai multora dintre cei ce sunt azi la liceu."

Biografie

In noiembrie 2005, alaturi de colegii mei de liceu, am pornit o revista care, in decembrie 2005, s-a inchis oficial. Exercitiul, dramatic la inceput, m-a ajutat sa descopar puterea incredibila de invatare pe care o poti obtine din greseli si mai apoi ce sursa de creativitate fantastica sunt gafele, precum si lucrurile pornite asa... pentru ca iti plac.

La 5 ani dupa, organizatia pe care am fondat-o si pe care astazi o conduc  - Asociatia ORICUM - se ocupa cu dezvoltarea industriilor creative din Romania. De la nivelul de baza al stimularii creativitatii individuale la nivelul mai complex al convingerii autoritatilor ca industriile creative si capacitate Romaniei de a monetiza creativitate ne vor impinge in fruntea multor clasamente.

Astazi, la ORICUM ne ocupam cu precadere de cinci ramuri ale industriilor creative: cinematografia, designul, arhitectura, muzica si noiile tehnologii si dezvoltam urmatoarele proiecte:

  • ShortsUP - cel mai de succes proiect de scurt metraje din Romania
  • Cluburile de Film One World – retea de cluburi de film dedicated drepturilor omului
  • GOMentorship – o retea de mentorat prin care conectam tineri dornici sa afle mai multe despre viitoarele lor cariere cu profesioniti pasionati de munca lor