Mirela Nemtanu, Director, Fundatia RTC

"In primul rand as dori sa felicit proiectul Fundatiei de acordare a premiilor educatiei romanesti! Ma simt onorata ca am fost invitata sa fac parte din juriul acestui proiect, din dubla ipostaza: in primul rand professional, cat si personal.

Profesional deoarece fundatia pe care o reprezint este dedicata aceluiasi scop: sustinerea educatiei in societatea romaneasca. Cu siguranta societatea nu poate progresa decat prin accesul oricarei persoane la educatie, cultura, invatamant. Stim cu totii ca potentialul uman este nelimitat, iar talentul poate construi epoci noi, insa este important sa existe actiuni – de genul celei de fata – care sa asigure dezvoltarea acestui potential si deschiderea accesului sau catre formele de invatamant necesare. Este laudabil faptul ca in ultimii ani tot mai multe initiative private se dedicate sustinerii domeniului educativ, atat de lipsit in ultimii ani de recunoasterea si finantarile pe care le merita…

La nivel personal, mi se pare cu atat mai important acest proiect cu cat stim cu totii ca viitorul unei comunitati sta in mainile noilor generatii, iar educatia acestora reprezinta cea mai valoroasa investitie pe care o putem face. Aceste proiecte sustin tocmai dorinta de a ne asigura ca viitorul Romaniei va fi unul mai bun, cu un nivel crescut de educatie si civilizatie, in care valorile umane sunt pretuite, respectate, incurajate. Astazi, in secolul XXI, in si al marilor descoperiri tehnologice, tara noastra inca se confrunta cu problema abandonului scolar, cu cea a copiilor siliti sa munceasca de la varste fragede, iar sute de mii de copii din mediul urban si rural sunt implicati in forme grave de exploatare a fortei de munca infantila. Nu trebuie sa uitam acest lucru…sta in puterea fiecaruia dintre noi sa schimbam aceste realitati.

As dori sa felicit si complexitatea acestui proiect, deoarece aprecieaza si recunoastere meritele celor fara de care educatia nu ar avea substanta – dascalii, profesorii… Ei sunt cei care au puterea, dorinta si dedicarea necesara pentru a dezvalui tainele cartilor, ale cifrelor, de a calauzi pasii celor dornici pe caile cunoasterii. Fara ei ar fi intuneric in lumea iluminarii – le daruiesc toate felicitarile mele!"

Biografie

Mirela Nemtanu este absolventa a Facultatii de Comert – Marketing, A.S.E. (specializarea Marketing), a masterului cu aceeasi specializare din cadrul aceleasi facultati, si totodata si a S.N.S.P.A, specializarea Comunicare si Relatii Publice. A inceput si cursurile de MBA sustinuta de CODECS si Open University, absolvind deja Certificatul Profesional in Management.

A lucrat aproape 9 ani in cadrul unei multinationale de top din domeniul curieratului, unde a condus departamentul de marketing al companiei, iar formarea ei profesionala si pregatirea teoretica o recomanda ca o persoana dedicata domeniului marketingului si al comunicarii.
 
Din 2003 incepe sa coordoneze inclusiv proiectele de CSR ale companiei respective, dedicandu-se din acel moment tot mai mult acestui domeniu, prin activitati de voluntariat, sustinerea de proiecte sociale si educative, derulare campanii de founds-raising etc.

Din 2006 devine si voluntar United Way, coordonator de campanii de found-raising, ocupa in diverse momente si functia de membru al Comitetului de Alocare si a Comitetului de Strategie al organizatiei respective, implicandu-se activ in special in evaluare si monitorizare proiecte.

Din septembrie 2008 s-a alaturat echipei RTC Holding, ocupand functia de Director al Fundatiei RTC si totodata Marketing Manager pentru trei dintre diviziile holdingului.

Fundatia RTC, pe care o reprezinta, a fost infiintata in 2005 de catre membrul fondator, dl. Octavian Radu, fiind dedicata exclusiv sustinerii activitatilor de educatie si invatare dedicate copiilor si adolescentilor, in scopul cresterii gradului de cultura si civilizatie a comunitatilor in care traim.