Radu Anghel Vasilescu, Director General, Palatul National al Copiilor

"Putem constata, daca urmarim doar reflectarile din mass-media, ca educatia in Romania, pare a fi pe o linie descendenta: rezultate foarte slabe la tezele unice, examene nationale cu statistici finale descurajante, absenteism scolar, corigente in masa, repetentia a devenit un fapt banal, acte grave de indisciplina etc.

Totodata, de ani de zile, rezultatele de frunte, performantele exceptionale ale invatamantului nostru, sunt pe plan mondial recunoscute. Se pare ca, doar in unele institutii scolare, sau doar in clase speciale se mai face carte cu adevarat, in rest, mediocritatea si lipsa de profesionalism dominand procesul educativ.

Este evident ca, ar trebui facut ceva. Eu cred ca reforma in educatie se amana de prea mult timp, pentru ca, masuri eficiente, de ridicare a standardelor, nu s-au vazut.

De aceea, salut initiativa Fundatiei de a lansa proiectul , pentru ca acest demers va recompensa, pe deoparte, pe cei foarte merituosi, recunoscandu-le valoarea printr-un premiu substantial, si totodata, se va constitui intr-un necesar stimulent pentru ceilalti elevi, studenti, dascali si manageri scolari, pentru a-si maximaliza eforturile – spre a obtine in viitor rezultate mult mai bune.

Invatamantul romanesc are nevoie astazi de astfel de ajutoare.

Succes si... spre o traditie!"

Biografie

Radu Anghel Vasilescu este, din 2001, Director General al Palatului National al Copiilor.

Intre 2001 si 2008 a fost Membru in Comisiile Nationale de Evaluare a Proiectelor din CAE al MECT.

In 1975 a absolvit Conservatorul "Ciprian Porumbescu" Bucuresti.