Finalist: Vasilica-Augusta Gazdac
Educatorul/Învăţătorul anului

Vasilica-Augusta Gazdac

Scoala Generala Tiberiu Morariu, Salva, Bistrita-Nasaud

Este educatoare la Gradinita din cadrul Scolii Generale din comuna Salva. Proiectul Cantecul de leagan, prin care i-a implicat pe copii, a fost primul proiect Comenius realizat de o gradinita din judetul Bistrita-Nasaud. Au fost organizate serbari, ateliere de lucru cu parintii, Seara Bunicilor in gradinita. Proiectul are si site - lullabiescomenius.com.

Cu ajutorul proiectul de educatie pentru sanatate Suntem mici si voiosi, crestem mari si sanatosi,  gradinita a fost dotata cu echipamente sportive. Invatatoarea si copiii au organizat o expozitie de preparate realizate din fructe si legume organice pentru a-i face sa renunte pe prescolari si parintii lor la alimentatia de tip fast food in favoarea pachetelului sanatos.

Copii si parinti la ateliere de confectionat papusi

In aprilie anul acesta, Vasilica Gazdac s-a implicat si in organizarea Simpozionului International Educatia in context european si Concursului de creatie plastica Copiii Europei. Au participat aproximativ 600 de cadre didactice din tara si din strainatate si au fost expuse peste 1.500 de creatii.

Gazdac a derulat proiectul Conexiune intre sat si oras, prin care copiii au vizitat o gradinita de la oras. Educatoarea si-a adus prescolarii in ateliere de mesteri populari, i-a invatat sa confectioneze jucarii din materiale reciclabile, sa ecologizeze cursuri de apa. A initiat ateliere de lucru cu parintii pentru confectionarea de papusi imbracate in costume populare, martisoare.

Vasilica Gazdac este masteranda la Istoria si socio-antropologia epocii moderne, la Facultatea de Istorie ti Filosofie a Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.

Comentarii: