Finalist: Tiberiu Puican
Elevul anului

Tiberiu Puican

Colegiul National Traian, Drobeta-Turnu Severin

Este vicepresedinte in Consiliul Scolar al Elevilor din Colegiul National Traian si director al Departamentului de Mobilitate, Formare, Informare si Consiliere in cadrul Consiliului Judetean al Elevilor Mehedinti. Tanarul crede ca actiunea cu cel mai puternic impact asupra comunitatii locale, pe care a organizat-o in 2010-2011, este Marsul in Memoria Elevilor Decedati in Accidentele Rutiere. Aproximativ 900 de elevi au mers pe strazile din Drobeta Turnu Severin timp de doua ore. Pentru a infiinta un Centru de Excelenta pentru elevii din oras cu rezultate remarcabile, Tiberiu Puican a facut lobby pe langa Primarie, iar autoritatile i-au promis ca vor fi alocate fonduri pentru aceasta institutie in viitorul buget.

De la leadership la cercetare oceanografica

Tot anul trecut, liceanul de la Colegiul Traian a voluntariat in cadrul clubului IMPACT: a participat la o campanie de strangere de fonduri si jucarii pentru copiii institutionalizati din Mehedinti.

Puican spune ca cea mai importanta activitate de educatie non-formala la care a luat parte este cursul Youth Leaders International, la Washington DC. Proiectul reuneste tineri din intreaga lume pentru ai pregati pentru o participare activa in viata comunitatii, prin lectii de leadership, oratorie si antreprenoriat. Tanarul a participat si la proiectul international de stiinta The Jason Project (proiect organizat la initiativa lui Robert Ballard, cel care a descoperit epava Titanicului). Puican a ajuns in Mystic, Connecticut pentru o cercetare oceanografica, in echipa Argonautilor, alaturi de alti opt elevi americani.

Comentarii: