Finalist: Stanciu Adriana Corina
Studentul anului

Stanciu Adriana Corina

Facultatea de Medicina

In 2011, a facut un stagiu clinic de dermato-oncologie in Clinica Universitara Semmelweis din Budapesta, dupa ce a castigat aceasta bursa la concursul Centrului de Excelenta in Dermatologie, Bucuresti. „Stagiul de oncologie din anul IV este de numai o saptamana si este insuficient din punctul meu de vedere pentru un viitor specialist in domeniul sanatatii, indiferent de ramura pe care se axeaza ulterior”, spune Stanciu.

In perioada 6-8 mai 2011 a participat la International Medical Students Research Congress, in Istanbul, Turcia, unde a prezentat lucrarea

Immunohistochemistry in dermatological practice, rezultatul unei munci in echipa alaturi de alti colegi medicinisti.

A castigat titlul "Studentul Anului 2011 in Medicina" in cadrul competitie organizate de VIP Romania.

Studiaza in Franta, printr-o bursa Erasmus

La concursul organizat de Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti a castigat un stagiu de practica in chirurgie si ortopedie la Spitalul Regional Central Stavropol din Rusia. Experienta a fost de neuitat, spune studenta.„Am avut ocazia sa exersez noduri si suturi, sa asist la interventii chirurgicale ca observator, dar si ca Junior Assistant of the Doctor si sa lucrez pentru prima data pe simulatorul de operatii laparoscopice”. A urmat  o bursa pentru dermato-oncologie, in septembrie, anul acesta, la Clinica Universitara Modena din Italia. Voluntariaza pentru Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate si s-a implicat in Centrul de Asistenta Medico-Sociala din sectorul 5 din Bucuresti.

Anul acesta, tanara studiaza la Universitatea din Marsilia in Franta, unde a obtinut o bursa Erasmus.

Comentarii: