Finalist: Roberta Raileanu
Elevul anului

Roberta Raileanu

Liceul International de Informatica, Bucuresti

Roberta Raileanu este fondatoarea organizatiei Interact, alaturi de alti doi colegi de liceu. Misiunea principala a asociatiei lor este de a organiza proiecte in folosul comunitatii. Proiectul de debut al clubului a fost Astazi tu daruiesti!, prin care s-au strans alimente si alte produse pentru a fi donate Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad.

“Consider ca este un lucru necesar ca fiecare persoana sa fie activa in comunitatea sa, deoarece o echipa, avand un unic scop si o multitudine de resurse, are mai multe sanse de a face o schimbare in bine decat un simplu individ. A face parte dintr-o comunitate inseamna a te implica in dezvoltarea sasi a-i ajuta pe cei care fac parte din ea”, spune Raileanu.

In toamna lui 2010, a participat la concursul Innovation Camp, organizat de Junior Achievement, unde 100 de elevi rezolva in echipe probleme de business.

Anul acesta, liceana a intrat in Fundatia Brightlight, care se ocupa de protectia mediului, promovarea culturii, artei, educatiei.

Olimpica la fizica si astronomie

Este pasionata de fizica si astronomie. Anul trecut, a obtinut medalia de argint la Olimpiada Internationala de Fizica din Thailanda. Asta dupa ce a ajuns locul III la Olimpiada Nationala de Fizica, iar pentru acest rezultat a primit premiul Le Prince Ringuet al Scolii Politehnice din Franta. Pentru ca la scoala nu se preda astronomie sau astrofizica, se pregateste singura pentru olimpiade. Anul acesta a ajuns in echipa Romaniei la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, unde tara noastra a castigat locul I si medalia de aur.

Comentarii: