Finalist: Pop Florin
Cercetătorul anului

Pop Florin

Universitatea Politehnica, Bucuresti

Este lector la Universitatea Politehnica din Bucuresti, a intrat in sistemul de invatamant acum noua ani. In 2008 a devenit doctor, in cadrul Catedrei de Calculatoare, cu teza Optimizarea Strategiilor Descentralizate de Planificare in Medii Grid,  cu distinctia Magna cum Laudae. Pop a dezvoltat o strategie de optimizare a planificarii in medii Grid, descentralizata, prin conceperea unui model de planificare bazat pe algoritmi genetici. Totodata, a participat ca membru in echipa laboratorului de sisteme distribuite in multe proiecte nationale si internationale prin care s-a realizat sistemul Grid national.

Cercetare in servicii financiare mobile
Colaborarea sa cu companiile UTI si CertSign s-a materializat prin proiectul de parteneriate "Platforma integrata pentru tranzactii si servicii electronice financiar-bancare" realizate folosind tehnologia disponibila pe dispozitivele mobile cu raspandire larga. Contributia lui Pop in cadrul acestui proiect a fost  identificarea tehnologiilor folosite in dezvoltarea proiectului si proiectarea modelelor experimentale ale serviciilor sistemului integrat de servicii financiare mobile.

Lucreaza in echipa laboratorului de sisteme distribuite din Universitatea Politehnica de 6 ani. "In acest timp, m-am format ca cercetator realizand toate activitatile cu onestitate, atitudine responsabila fata de colegi, asigurand corectitudinea datelor obtinute prin cercetare", spune Pop. In prezent, planuieste sa construiasca o echipa de cercetare care sa studieze posibilitatea dezvoltarii unei platforme de servicii internet pentru managementul comunitatii stiintifice si celei de cercetare.

Comentarii: