Finalist: Marioara Taranu
Bibliotecarul anului

Marioara Taranu

Grup Scolar Stefan cel Mare si Sfant - Centru de Documentare si Informare, Vorona, Botosani

Centrul a aparut in cadrul proiectului romano-francez "Educatie pentru informatie in mediul rural defavorizat." Dupa mai multe stagii de pregatire aici, dar si in Franta, Marioara Taranu a organizat Centrul de la Vorona. "Misiunea Centrului este de a-i ajuta pe elevi sa ajunga usor la informatie, de a-i socializa prin studii de caz, jocuri de rol, de a dezvolta lucrul in echipa", spune Taranu.

Misiuni civice la biblioteca Grupului Scolar
"Cu Europa ... La joaca – Euroscolarul" este un parteneriat educational intre Centru si o editura locala. In cadrul acestui parteneriat s-a organizat concursul international la care au participat 155 elevi. Minunata lume a povestilor a fost un proiect realizat de Centru si invatatorii Grupului Scolar. Copiii au citit, au raspuns la intrebari din povestirile lui Creanga si au jucat teatru.

Marioara Taranu a fost coordonator al Concursului National Patrula Eco, prin care elevii identifica problemele de mediu din comunitatea locala si a organizat Centrul de Tineret pentru reducerea vulnerabilitatii la trafic si reintegrarea copiilor victime ale traficului. Coordoneaza si revista scolii Freamat de codru. Bibliotecara este si membra a Grupului de Actiune Locala Valea Siretului de Sus care are ca scop imbunatatirea conditiilor de viata in mediul rural.

Inspectoratul Scolar Botosani a premiat Centrul de Documentare coordonat de Taranu cu Diploma de excelenta in educatie.

Comentarii: