Finalist: Maria Grancea
Bibliotecarul anului

Maria Grancea

Biblioteca Oraseneasca Avrig, Sibiu

Este singurul angajat al Bibliotecii din Avrig si are o vechime de 21 de ani. In 2010-2011, biblioteca a fost implicata in mai multe parteneriate cu scoli, institutii publice si organizatii non-guvernamentale. In programul "Life+" biblioteca a fost implicata intr-un parteneriat incheiat cu Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu, Asociatia GAL Tara Oltului, Centru de Informare Turistica Avrig in implementarea proiectului "Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania." A fost organizat un concurs pentru copiii de gimnaziu din mai multe localitati: Avrig, Porumbacu, Carta, Cartisoara, Marsa, Racovita.

Tabara pentru elevii de gimnaziu
Proiectul educational "Saptamana familiei-saptamana fara televizor" a adus la biblioteca mamici si copii in echipe pentru activitati educativ-distractive. Un alt proiect important, biblioteca in care lucreaza Maria Grancea este tabara-concurs de cultura generala si orientare turistica "Comorile din Tara Oltului." In tabara sunt inscrisi copii de gimnaziu care invata despre cultura, istoria, traditiile zonei.

Anul trecut, Biblioteca a obtinut de la Consiliul Local un spatiu generos care a fost reamenajat. "Nu stiu daca povestea mea poate fi una de succes, pot doar sa spun ca dintr-o Cenusareasa Biblioteca a devenit Regina balului. Sunt singurul angajat al bibliotecii din 1990, contributia mea personala a fost curajul de a visa, de a dori, de a cere si de a convinge. Restul a venit de la sine. Eu cred ca acestea nu sunt merite, sunt lucruri normale pentru orice bibliotecar", spune Grancea. Maria Grancea face parte din Asociatia Prietenii Avrigului din 1999 si este vicepresedintele Asociatiei GAL Tara Oltului.

Comentarii: