Finalist: Marcel Porof
Profesorul preuniversitar al anului

Marcel Porof

Colegiul National Nicu Gane, Clubul Copiilor si Elevilor Falticeni

Preda geografia si are o experienta de 23 de ani in sistemul de educatie. Spune ca anul trecut s-a axat pe proiecte de mediu sau pe cele legate de dezvoltarea durabila a orasului Falticeni. “Fiind profesor de geografie, am incercat sa-mi invat elevii despre cat de importante sunt aceste obiective pentru a trai intr-o societate mai curata, nedegradata si intr-o continua dezvoltare”, spune Porof. La initiativa sa, elevii Colegiului au colectat si reciclat maculatura, alaturi de Asociatia Eurosansa for Life, cu care profesorul de geografie colaboreaza constant . Din banii stransi, organizatia si elevii au cumparat proteze pentru copii cu deficiente psiholocomotorii de la Gradinita Speciala din Falticeni.

Elevi calificati la concursuri internationale

In aceeasi arie ecologica, Porof a initiat si proiectul O lume mai curata, o lume mai buna, prin care elevii si profesorii au ecologizat zone din oras. Proiectul, anul trecut fiind la a IV-a editie, a fost inclus de catre Ministerul Educatiei in calendarul activitatilor extracuriculare din 2010-2011.

Tot anul trecut, la clasele de a XI-a, a predat optionalul Falticeni – dezvoltare durabila, pe baza unui soft educational creat de un grup de elevi. Elevii sai s-au calificat la competitii internationale: medalia de argint la Olimpiada internationala de geografie din Brno, Cehia, si calificare la etapa internationala a concursului Proiecte de mediu, anul viitor, la Baku, Azerbaidjan.

Marcel Porof este membru fondator si presedinte al Societatii de Geografie din Romania, filiala Suceava si redactor la Revista Orizonturi sucevene, revista profesorilor suceveni de geografie.

Comentarii: