Finalist: Geometria de Excelenta prin Intermediul informaticii
Cel mai bun proiect educaţional

Geometria de Excelenta prin Intermediul informaticii

Liceul teoretic Socrates in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean al Judetului Timis si Cluburile ROTARY, ROTARACT si INTERACT Timisoara

Centrul de Excelenta pentru invatarea geometriei prin intermediul informaticii a fost initiat in anul scolar 2009-2010. Elevilor le-a placut atat de mult incat proiectul a continuat si in anul scolar urmator, spun initiatorii. Scopul proiectului, spun tot ei, este oferirea unui mod prietenos de a invata geometria utilizand calculatorul.

In proiect s-au inscris aproximativ 100 de elevi pentru clasele a VII-a si a VIII-a, iar activitatile au loc sambata, de la ora 10. Prima oara pe un videoproiector se prezinta partea teoretica a exercitiului, iar elevii continua rezolvarea pe calculatoare. Profesorii au utilizat pentru animatie platforma GeoGebra (cea mai noua si folosita in lume in mediul stiintific).

La sfarsitul fiecarei sedinte, echipa de profesori le ofera feedback elevilor, iar ei sunt premiati la inceputul sedintei din weekendul viitor. „Am vrut sa le aratam ca, desi geometria la clasa li se pare grea, aici au invatat-o in joaca si au inteles-o foarte bine, deoarece au vazut diferite caracteristici ale figurilor geometrice din plan sau ale corpurilor geometrice din spatiu sau au rezolvat probleme, cu ajutorul animatiei”, explica Angela Copaci, initiator al proiectului.

Imagini de la serbarea finala se afla si pe site-ul proiectului: excelenta.liceulsocrates.ro. Institutul GeoGebra si Facultatea de Calculatoare si Informatica Aplicata a Universitatii Tibiscus din Timisoara au decis sa desemneze Centrul de Excelenta SOCRATES ca Centru Pilot de implementare a noilor tehnici inovative de invatare cu ajutorul GeoGebrei.

Comentarii: