Finalist: Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei
Facultatea anului

Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei

Universitatea Babes Bolyai

Din ianuarie anul acesta, profesorii si studentii de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Babes Bolyai lucreaza la un proiect, finantat de Comisia Europeana cu aproximativ 3 milioane de euro, prin care va fi creat un sistem de monitorizare a recuperarii pacientilor cu depresie majora în propria lor locuinta (A Computational Distributed system to support the treatment of Patients with Major Depression).  Astfel, pacientii vor interactiona cu sistemul printr-un agent virtual de ultima generatie, usor de accesat si de folosit de catre pacienti.


Dezvoltare emotionala împotriva abandonului scolar

Cresterea abandonului scolar în România i-a facut pe cei de la Facultatea de Psihologie sa demareze proiectul Dezvoltarea emotionala si sociala armonioasa a copiilor prescolari care provin din medii dezavantajate în scopul prevenirii fenomenului de parasire timpurie a scolii. Derulat alaturi de Inspectoratele Scolare Cluj si Alba, proiectul îi implica pe educatori, dar si pe membrii familiei în procesul de dezvoltare emotionala; studentii, masteranzii si doctoranzii Facultatii fiind implicati activ în acest program.
Daca s-ar afla printre laureatii Galei Premiilor în Educatie, Facultatea de Psihologie va investi fondurile în Clinica Universitara de Psihologie Babes Bolyai - Psytech (psytech.ro). Inovatia clinicii consta în faptul ca serviciile psihologice sunt completate de tehnologii avansate: tehnologie virtuala pentru fobii de avion sau roboterapie pentru pacientii cu autism. Facultatea si-ar dori sa deschida clinica Psytech catre comunitate, la preturi accesibile.

 

Comentarii: