Finalist: Facultatea de Fizica
Facultatea anului

Facultatea de Fizica

Universitatea Bucuresti

Anul universitar trecut, Facultatea de Fizica din Bucuresti a fost coordonatoarea proiectului european STEPS TWO (Stakeholders Tune European Physics Studies – Two - stepstwo.eu),  o retea academica care reuneste 69 universitati din 27 tari ale Uniunii Europene, alte cinci din afara blocului comunitar si doua asociatii din domeniul fizicii: EPS (European Physical Society) si EPSI ( European Physics Students Initiative). Proiectul finantat de Comisia Europeana promoveaza educatia centrata pe student in randul profesorilor de fizica si ajuta la imbunatatirea politicilor educationale in domeniul fizicii.

Fizica de zi cu zi pentru elevi si liceeni

Cu sediul in centrul de cercetare Platforma Magurele, Facultatea de Fizica s-a implicat in proiectul Universitatea Copiilor, prin care 75 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani au participat la ateliere stiintifice: optica, electricitate, mecanica, termodinamica sau acustica. Ajutati de profesorii si studentii de la Facultatea de Fizica, copiii au reusit sa inteleaga usor fenomene cu care se intalnesc in viata de zi cu zi.

In anul universitar 2010-2011, cadrele didactice de la Facultatea de Fizica au castigat cinci proiecte nationale de cercetare si patru contracte din fonduri europene a caror valoare se ridica la aproape zece milioane de lei.

Inaintea sarbatorilor de iarna de anul trecut, tinerii de la Asociatia Studentilor din Facultatea de Fizica, alaturi de profesori, au organizat o petrecere caritabila pentru copiii de la Centrul de Plasament Nr. 7 din comuna Vidra, judetul Ilfov – fondurile fiind stranse si de la angajatii institutiilor de pe Platforma Magurele.

Anul acesta, in mai, a fost organizata conferinta studenteasca Pentagonul Facultatilor de Fizica 2011 destinata tinerilor cercetatori, iar vara aceasta, profesorii si studentii au lucrat cu 30 de liceeni cu rezultate deosebite la fizica la Tabara de Fizica de la Constanta.

Comentarii: