Finalist: Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor
Facultatea anului

Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor

Universitatea de Vest din Timisoara

Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest.

In anul universitar 2010-2011, cei de aici au lucrat la implementarea proiectului Calitate si competente la standarde europene pentru personalul didactic din invățământul superior în vederea cresterii competitivitatii scolii de economie din Romania, pe care-l coordoneaza pana in 2013. Finantat din Fondul Social European si derulat in parteneriat cu Universitatea din Craiova, Universite D’auvergne Clermont (Franta) si The Robert Gordon University Aberdeen (Marea Britanie), proiectul va crea in cadrul Universitatii de Vest doua specializari de master: in limba engleza si in cea franceza.

Totodata, Facultatea de Economie sustine, printr-un proiect cu aceeasi finantare, 65 de doctoranzi in perioada studiilor de doctorat. In anul universitar 2010-2011, peste 80% din studentii de anul II au participat la stagii de practica. La absolvire, studentii remarcati in timpul studiilor de catre profesori primesc, ca bonus, stagii de internship in companii din domeniul consultantei de management.

Campus Bike si mentorat pentru viitorii economisti

Daca se vor afla printre premiantii Galei, profesorii de la Universitatea de Vest ar vrea sa foloseasca fondurile pentru un proiect de initiere a masteranzilor in cercetare si sa cumpere 100 de biciclete pentru studenti, in proiectul Campus Bike. Pe lista de planuri se afla si un program antreprenorial bazat pe intalniri de mentorat, dar si alte networking pentru alumnii facultatii care isi propun sa creeze oportunitati de afaceri pentru absolventii si studentii actuali.
 

Comentarii: