Finalist: Elena Chiaburu
Bibliotecarul anului

Elena Chiaburu

Biblioteca Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea Al. I. Cuza, Iasi

"Biblioteca FEAA este o structura hibrid bazata pe arhitectura participarii, in care rolul cartii nu mai este cel principal, a crescut relevanta documentului electronic si a comunicarii in mediul virtual, iar rolul utilizatorilor a sporit prin implicare in functionarea ei si a Facultatii in ansamblu", spune Elena Chiaburu, care lucreaza in biblioteci de 20 de ani.

In 2008 a devenit documentaristul Centrului de Documentare Europeana Jean Monnet al Universitatii Alexandru Ioan Cuza, in regim de voluntariat. Aici, se ocupa de colectarea si prelucrarea materialelor primite de la Uniunea Europeana.

Voluntariat pentru studenti
La solicitarea Ligii Studentilor, a doctoranzilor si a studentilor straini, Chiaburu si echipa sa au decis sa deschida suplimentar Biblioteca in weekend si o zi pe saptamana in vacanta de vara, fara ca angajatii sa fie platiti. "Ca autor unic al Planului managerial al bibliotecii am urmarit implementarea unui concept de dezvoltare deschisa, bazat pe o mobilitate maxima a serviciilor, pe adaptarea lor din mers la solicitarile utilizatorilor si pe eliminarea birocratiei si a cliseelor atat de raspandite in relatiile cu publicul", spune bibliotecara care a participat la infiintarea institutiei. Ea a reusit sa stabileasca parteneriate cu mai multe biblioteci si universitati din tara.

Comentarii: