Finalist: Educatiff
Cel mai bun proiect educaţional

Educatiff

Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc

Romania nu are bifate competente de media literacy si film literacy la nivel de curriculum de invatamant public national. Aceasta este problema de la care a pornit EducaTIFF. Proiectul a debutat in 2009, la Cluj, cu scopul de a reaprinde pasiunea publicului tanar si foarte tanar pentru magia artei cinematografice, spun initiatorii.

EducaTIFF cuprinde proiectii de film, bazate pe o platforma educationala, oferita scolilor si liceelor din judetul Cluj, prin care profesorii vin in contact cu resurse de dezvoltare: planuri de lectie, training-uri, prelegeri si dezbateri post-proiectie in cinema si/sau in scoala, materiale educationale). Filmele sunt  programate pe categorii specifice de varsta si sunt bazate pe un puternic background international de bune practici educationale. In 2010, EducaTIFF a implicat scoli si licee din tot judetul Cluj (Turda, Caianu, Catina, Jucu, Baciu, Aiton si Cluj-Napoca). In plus, sapte organizatii nonguvernamentale de asistenta sociala pentru copii si tineret si Liceul pentru Deficienti de Auz Cluj-Napoca au inclus EducaTIFF in programul lor de activitati extrascolare.

Tineri critici de film la EducaTIFF

Anul acesta, pe langa vizionari de filme,  EducaTIFF a oferit conferinte si workshopuri de educatie cinematografica pentru profesori, organizate in colaborare cu Centrul Cultural German Cluj-Napoca. Totodata, competitia EducaTIFF – Tineri Critici de Film a fost o provocare pentru elevii din clasele II-XII/XIII si pentru profesorii lor deopotriva, bucurandu-se de un mare interes din partea scolilor, spun organizatorii. 1.031 de elevi au participat la editia de anul acesta.

Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si-ar dori ca la sfarsitul anului sa organizeze o zi dedicata mersului la cinema pentru elevi, in Cluj-Napoca si in Bucuresti.

Comentarii: