Finalist: Colegiul National Vasile Alecsandri
Scoala Anului

Colegiul National Vasile Alecsandri

Bacau

"Colegiul National Vasile Alecsandri isi focalizeaza politicile educationale pe elevi, dar si pe nevoile comunitatii” – citatul este parte din misiunea scolii. Concursul National de Creatie Vasile Alecsandri, prin care elevii realizeaza lucrari literar-artistice, a ajuns la a cincea editie anul trecut. Asta in timp ce Concursul National de Geometrie Gheorghe Titeica se afla la a doua editie. 192 de elevi din clasele VI-X au participat la concurs, alaturi de 35 profesori de matematica.

Strangere de fonduri pentru o poveste de succes

Incepand din 2007, in colegiu a studiat un elev cu handicap locomotor sever. Pentru el s-a amenajat o camera de camin in care a locuit cu mama, insotitor permanent. A primit un computer personal conectat la internet, din dotarea liceului si s-a construit o rampa la iesirea din camera sa amenajata in scoala, pentru a-i facilita accesul. Scoala a organizat o campanie de strangere de fonduri si i s-a achizitionat un scaun cu rotile nou si un laptop. Anul acesta, elevul a fost admis la Facultatea de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din Bacau.

Consiliul Elevilor din scoala participa la activitati de voluntariat alaturi de Crucea Rosie din Bacau si Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR). O parte din elevii de la Vasile Alecsandri din Bacau sunt organizati in   Astroclubul Orionidele (clasele VIII si IX-XII), Cercul de lectura LecturASII, Clubul de dezbateri academice REFLEX Bacau, Cercul de istorie, Cercul de geografie Terra Nostra, Cercul Sanitarii priceputi si Ciucurelul-Ansamblu folcloric de dansuri populare.

Comentarii: