Finalist: Colegiul National Octavian Goga,
Scoala Anului

Colegiul National Octavian Goga,

Marghita

“Nu e destul sa stii, trebuie sa si aplici, nu e destul sa vrei, trebuie sa si faci!” – este afirmatia lui Goethe si viziunea Colegiului din Marghita din judetul Bihor. Anul trecut, elevii si profesorii au pus in aplicare mai multe proiecte de ecologie, umanitare sau care au promovat un comportament sanatos. Printre acestea: campania Drogurile - un pericol social pentru adolescenti, Parcul Goga - intre educatie si relaxare, Cu Mos Craciun in jurul lumii. Reamenajarea Parcului Goga, in interiorul curtii scolii, a fost realizata printr-o finantare a OMV Petrom prin proiectul Tara lui Andrei.

Campanie pentru liceeni cu povesti reale despre efectele drogurilor

Pornind de la o statistica a Politiei Marghita potrivit careia cazurile de consum de droguri in randul adolescentilor au crescut, Colegiul a organizat alaturi de autoritatile locale dezbateri si sesiuni de informare pentru elevi despre efectele drogurilor. Adolescentii s-au intalnit cu cinci detinuti de la Penitenciarul Baia-Mare, fosti consumatori si/sau traficanti, care si-au spus povestile, transformand astfel experienta negativa intr-una cu caracter educativ.

Colegiul Goga din Marghita a fost implicat si in proiectul international de educatie pentru orientare in cariera Job Shadow Day, printr-o colaborare cu Junior Achievement Romania, Politia orasului Marghita, Scoala cu clasele I-VIII Marghita, Gradinita cu program prelungit nr. 2 Marghita si OMV – Petrom SA Suplacu de Barcau. Din sponsorizari, Colegiul bihorean a reusit, anul trecut, sa puna la punct un laborator lingvistic, dotat cu laptop, videoproiector si sistem audio.

Comentarii: