Finalist: Colegiul National Emil Racovita
Scoala Anului

Colegiul National Emil Racovita

Iasi

In anul scolar 2010-2011, Colegiul Emil Racovita din Iasi s-a concentrat pe implicarea elevilor in activitati de voluntariat, de Anul European al Voluntariatului. 105 elevi de la Colegiul Racovita au participat la Conferinta Nationala IasiMUN - Model United Nations (MUN) - o simulare in limba engleza a Natiunilor Unite. Elevii dezbat si analizeaza diferite probleme globale si propun solutii din perspectiva tarilor pe care le reprezinta.

Pasionatii de grafica se pregatesc pe site-ul scolii

Informatii despre proiect au fost postate pe site-ul Colegiului racovita.ro/mouseartist/ - un proiect educational al scolii - care sprijina elevii pasionati de grafica. Pentru a crea o comunitate educationala activa, MouseArtist a inclus sectiunea Tutoriale, unde utilizatorii site-ului pot publica materiale educationale de specialitate.

Colegiul Emil Racovita din Iasi incearca sa-si ajute elevii de la forma de invatamant seral, cu risc crescut de parasire a scolii. Astfel, s-a nascut anul trecut proiectul Invata cum sa inveti, pentru elevii care muncesc pentru a-si intretine familia, iar seara vin la scoala. Constientizand nevoia de sprijin emotional a acestor elevi, scoala a amenajat un cabinet de consiliere psihologica.

Tot anul trecut, cu sprijinul Fundatiei LERIS, Colegiul a acordat 14 burse lunare in valoare de 200 coroane suedeze si 3 burse sociale de 100 lei, pe luna.

Anul trecut, Colegiul a primit pentru a doua oara certificatul de Scoala Europeana, fiind finantate astfel trei proiecte de mobilitate Leonardo da Vinci:  REALM– Raising Employability to Activate on the Labour Market, WEB-FIT – WE Build the Future of IT si ACTIVE – Acquiring Competences in Translation through Vocational Education.

Comentarii: