Finalist: Claudia Popescu
Bibliotecarul anului

Claudia Popescu

Biblioteca Judeteana George Baritiu, Brasov

Biblioteca unde Claudia Popescu lucreaza de 14 ani a fost implicata anul trecut in proiectele: "Desenam Impreuna Viitorul" al Asociatiei Edu For All  - un  afterschool pentru copiii care provin din medii sociale defavorizate, "Saptamana Povestilor" , in care au fost create situatii de invatare, socializare si dezvoltare a creativitatii prin povesti, pentru copii cu varste intre 4 si 8 ani. Biblioteca din Brasov are un parteneriat cu Biblioteca publica "Dr. Djordje Natosevic" din Indjija, Serbia, prin proiectul "Let’s dream together", in care elevii romani si cei sarbi au facut schimb de experiente culturale.

Clubul Seniorilor si cursuri online pentru batrani
Claudia Popescu a dezvoltat in biblioteca programe de educatie online a celor care nu stiau sa foloseasca internetul si programe de instruire pentru imbunatatirea competentelor elevilor privind cultura informatiei (proiectul Digifolio). A creat blog Sectiei pentru Copii si Tineret copiibrasov.wordpress.com.

Este initiatoarea proiectului Scoala Varstelor, care incearca eliminarea excluziunii digitale a persoanelor defavorizate si a varstnicilor. Anul acesta 300 de adulti si varstnici au participat la cursurile organizate de biblioteca: Utilizarea generala a calculatorului, Navigare pe Internet si Utilizarea mesageriei si a postei electronice. De altfel, la Centrul de Informare Comunitara din cadrul Bibliotecii a infiintat Clubul Seniorilor, unde persoanele varstnice pot participa la activitati de comunicare in grup, de impartasire a experientei, de terapie ocupationala.

Comentarii: