Finalist: Chelariu Raicu Anca
Studentul anului

Chelariu Raicu Anca

Facultatea de Medicina

Studenta la Medicina este pasionata de hematologie, fiind atrasa de transplantul de celule stem ca modalitate de tratament pentru cancerele din hematologie. De aceea de la inceputul anului universitar trecut a inceput sa mearga la Departamentul de Transplant Medular din Institutul Fundeni si sa participe la  cursuri pentru rezidenti si proceduri medicale. In Institutul Fundeni a lucrat alaturi de o echipa de medici la centralizarea datelor pentru bolnavii Hodgkin. Tanara a sustinut apoi la Congresul Studentesc din Bucuresti lucrarea stiintifica Rezultate ale autotransplantului de maduva hematogena la bolnavii Hodgkin. Cercetarea a obtinut premiul al II-lea, iar masteranda a decis sa o inscrie  si la International Student Congress of Medical Sciences. Cu ajutorul lucrarii, a obtinut o bursa de cercetare in Olanda.

Coordoneaza un proiect social de sanatate publica

Este coordonatoarea proiectului de sanatate publica Impreuna pentru Sanatate Rurala, care implica studentii la Medicina in comunitate, in zonele defavorizate din punct de vedere al serviciilor medicale. Sub supravegherea medicului de familie din zonele respective,  tinerii consulta si fac investigatii de baza gratuite (analize, consult, EKG, ecografie abdomen) . O editie are loc in weekend, in dispensarul satului, iar 80 de pacienti sunt consultati.  Anul universitar trecut, au existat cinci editii in  comunele Clinceni (Ilfov), Mironesti (Giurgiu), Calugareni (Giurgiu), Vlad Tepes (Calarasi), Sf. Gheorghe si Periprava (Delta Dunarii).

Este membru in Consiliul Facultatii, Senatul si Biroul de Senat UMF inca din anul III de facultate. Anul acesta, in martie, a participat la Adunarea Generala a International Federation of Medical Students Association in  Jakarta, Indonezia.

Comentarii: