Finalist: Bogdan Baciu
Elevul anului

Bogdan Baciu

Colegiul National Nicu Gane, Falticeni, clasa a XI-a

Anul scolar trecut, liceanul a fost ales delegat de tineret la Organizatia Natiunilor Unite. "Este o oportunitate imensa pentru mine si acest mandat de un an vine ca o responsabilitate enorma, mai ales ca anul acesta voi sustine si bacalaureatul", spune Baciu. Este cel mai tanar dintre toti delegatii din statele participante la Adunarea Generala a ONU.


Din 2009, Baciu este vicepresedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Suceava. Anul trecut, organizatia a castigat premiul I la Concursul National de Proiecte ale Consiliilor Elevilor, cu proiectul Copacul tau pentru pamantul tuturor, proiect prin care au fost plantati peste 500 de copaci in 50 de scoli sau licee  din judetul Suceava. In cadrul Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor, a fost selectat in comisia care a lucrat la Statutul Elevilor, alaturi de oficiali din ministerul Educatiei.


Voluntariat pentru Salvati Copiii

 

Este membru si administrator de site al Asociatiei Falticeni Cultural si a participat la organizarea Festivalului International de Teatru Grigore Vasiliu Birlic din oras. In cinci zile, trupe importante de actori au jucat gratuit 10 piese de teatru. Acesta este proiectul de suflet al lui Bogdan Baciu. La Forumul National al Copiilor, Baciu a prezentat conducerii Camerei Deputatilor, propunerea de înfiintare a Avocatului Copiilor. De anul acesta, tanarul este membru al organizatiei Salvati Copiii, iar luna aceasta, va participa alaturi de delegatia Salvati Copiii Romania la o Conferinta Internationala în Italia, pe tema organizatiilor de tineret din lume si a voluntariatului.
 

Comentarii: