Finalist: Bercuci Sonia-Maria
Studentul anului

Bercuci Sonia-Maria

Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala

Domeniile care o pasioneaza sunt economia sociala, sectorul nonguvernamental si managementul acestora si educatia, in special educatia pentru dezvoltare durabila  si animatia socio-educativa.
In 2010 a absolvit masteratul Comunicare, Societate si Mass-Media din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta sociala, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, dupa ce in 2008 si-a luat licenta in pedagogie la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti.

A initiat Incubatorul de Economie Sociala

In prezent, este masterand la Asistenta Sociala si Economie sociala la Cluj si doctorand la Scoala Doctorala de Psihologie si Stiintele Educatiei, la Universitatea din Bucuresti. Isi imparte astfel activitatea in programe educationale din doua orase.  
Este initiatoarea proiectului Incubatorul de Economie Sociala, la care lucreaza alaturi de opt masteranzi. La finalul proiectului ar urma sa fie infiintate minimum trei afaceri sociale. La Targul National de Economie Sociala de la  Timisoara, din mai, a prezentat proiectul si de atunci a lucrat la structura atelierelor de lucru cu organizatia RoPot din Bucuresti si cu un trainer al Universitatii Babes-Bolyai.

"Consider ca o educatie de calitate este educatia in care eu, beneficiarul, sunt atat actor principal cat si regizor al propriei formari. Pe acest principiu mi-am bazat activitatea in anul universitar 2010-2011, un an greu, cu multe drumuri Cluj-Bucuresti, cu multe zile de practica, cu multe suparari atunci cand lucrurile nu-mi ieseau asa cum voiam dar cu satisfactii imense, pe care consider ca le merit din plin si care mi-au facut viata mai ocupata si mai frumoasa", spune Bercuci.

Comentarii: