Gilda Eleonora Draganescu,
Bibliotecarul anului
Premiul I

Biografie

Gilda Draganescu se mandreste ca, in 31 de ani de activitate neintrerupta la Biblioteca USAMV Iasi, a reusit sa isi aduca aportul la construirea si darea in functiune a unei biblioteci la standarde europene.

Dubla activitate de cercetare, in domeniul teatrologiei si al conservarii documentelor, precum si activitatea sa didactica au reprezentat multiple avantaje pentru biblioteca si pentru studentii facultatii.

In anul academic 2009-2010, Gilda Draganescu a organizat cu studentii din anul I saptamana "Surfer pe Internet", in cadrul careia tinerii au oferit consultanta colegilor si si-au asumat responsabilitati de bibliotecar-bibliograf.

"Initiativele lor ne-au permis sa intelegem ceea ce se asteapta de la noi si sa schimbam unele practici si servicii, oferind mai multa independenta de miscare in spatiul bibliotecii si o mai mare mobilitate in ceea ce priveste orarul. Programul de noapte cu ajutorul voluntarilor, privit initial cu scepticism, a devenit firesc in perioada de sesiune", spune ea.

Totodata, largirea zonei wireless, posibilitatea de a intra in biblioteca cu propriile echipamente, precum si asistenta tehnica garantata pe echipamentele personale au incurajat si stimulat vizitele la biblioteca.

Gilda Draganescu a initiat, de asemenea, un program de colectare a cartilor pentru copii si de amenajare a unui colt de lectura destinat copiilor studentilor si celor din Orfelinatul Sf. Iosif, prin sprijinul voluntarilor - studenti care indeplinesc rolul de povestitori.

La propunerea tinerilor, programul se va extinde cu o noua componenta: bona de sesiune, in sprijinul studentelor care nu-si pot permite sa inscrie copiii la gradinita si care au nevoie de ajutor in sesiune.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010