Crina Liliana Mares,
Bibliotecarul anului
Premiul II

"Pentru ca biblioteca scolii sa freamate de murmurul copiilor, muncesc cu devotament , inventivitate, si profesionalism. Ca sa conving copilul sa renunte la jocul pe calculator sau comunicarea pe messenger pentru a deschide o carte de placere, depun eforturi mari si sustinute pentru fiecare generatie, an de an".

Biografie

Pentru a-si indeplini misiunea asumata, ea a incheiat zeci de parteneriate cu scoli, licee, biblioteci judetene, muzee, teatre si asociatii, implicandu-se in viata scolii si in concursuri.

Totodata, a lansat in cadrul bibliotecii un serviciu de arte frumoase, teatru si film, unde elevii se exprima liber, citesc si reproduc de placere si invata arta comunicarii.

Deoarece stie ca elevii prefera cartile noi, curate si frumos ilustrate, Liliana Mares a obtinut un parteneriat cu o mare editura, precum si finantari pe proiecte din partea Ministerului Educatiei si a unor organizatii nonguvernamentale. Elevii scolii au, astfel, la dispozitie, 800 de volume noi.

Convinsa ca un numar mare de volume, fie ele si noi, nu e suficient, Liliana Mares a apelat la tehnologie pentru gestionarea, catalogarea si evidenta cititorilor. Astfel, elevii au gasit, pentru activitatile zilnice din programa scolara, ajutor la biblioteca: baze de date cu volume online, adrese web, bibliografii electronice sau serviciul de documentare ecologica.

"I-am implicat pe elevi in proiecte online, aratandu-le cat de aproape este lumea civilizata si ca toti elevii lumii au preocupari comune, ca au sanse in viata egale doar daca sunt informati si cultivati", adauga ea.

 

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010