Valentin Alexandru Smedescu,
Bibliotecarul anului
Premiul III

"Fara bibliotecari bine pregatiti profesional si corect cotati ca importanta sociala, care sa constientizeze ca menirea bibliotecii publice contemporane este fundamental diferita de perceptia ca aceasta este doar un loc in care sunt citite ori din care se pot imprumuta carti - nu vom progresa nici prea curand, nici prea mult".

Biografie

In ultimul an, preocuparile sale s-au canalizat spre modernizarea bibliotecilor din judet, prin dezvoltarea unui portal de internet, organizarea si sustinerea de cursuri de formare profesionala si colaborarea cu organizatii din afara tarii.

Gratie eforturilor sale de a aplica pentru finantare, intre noiembrie 2009 si august 2010 in judetul Valcea au fost infiintate 38 de Centre cu Internet pentru Public.

De asemenea, dupa achizitionarea unui modul suplimentar al softului utilizat, catalogul electronic al cartilor existente in colectiile Biblio-tecii Judetene Valcea poate fi accesat online.

Valentin Smedescu a crezut, dintotdeauna, in importanta folosirii noilor tehnologii in munca de bibliotecar si de aceea i-a avut, in ipostaza de cursanti, pe 70% dintre bibliotecarii valceni. In serii de cate 10, colegii sai bibliotecari au fost instruiti, formati si au dobandit toate abilitatile si competentele care le servesc la modernizarea serviciilor de biblioteca existente, precum si la infiintarea unora noi.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010