Lenuta Neacsu,
Bibliotecarul anului
Mentiune speciala

"Toate actiunile pe care le-am realizat in cadrul filialei au avut drept scop repunerea in lumina a cartii ca produs al culturii si inteligentei omenesti. Un alt obiectiv a fost intelegerea de catre cititori a importantei pe care exercitiul lecturii si al informarii il au in educarea unei generatii aflate si asa in deruta prin amestecul valorii cu nonvaloarea".

Biografie

Din toata activitatea bibliotecarei Lenuta Neacsu, in ultimul an transpar dragostea pentru copii si multele eforturi facute pentru cei mai saraci dintre ei. Incheind parteneriate cu mai multe institutii, printre care Filarmonica si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Bacau, ea le-a oferit copiilor lectii de pictura, de prevenire a incendiilor, precum si spectacole de Craciun, Pasti si martisor.

Pentru nepotii pensionarilor cititori a realizat un spatiu de joaca, dotat, initial, cu jucarii de la propriii sai copii, si apoi cu multe altele obtinute din donatii.

Scolarilor care citeau greu, le-a oferit posibilitatea vizionarii de filme realizate dupa cartile din programa scolara. Initiativa s-a bucurat de un real succes, elevii solicitand, nu de putine ori, sa imprumute si cartea.

Mai mult, a initiat un program "Scoala dupa scoala la biblioteca", destinat copiilor care nu puteau plati taxa la un after-school, a facut cu ei lectii, le-a oferit mere si nuci aduse de acasa si o masa calda prin colaborarea cu o fundatie.

 

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010