Youth Bank,
Proiecte educationale
Premiul I

"Am invatat ca daca ai o idee si ai ambitia sa o pui in practica, atunci ai tot ce-ti trebuie. Am invatat sa dau, am simtit bucuria de a ajuta si am vazut cat de bine te simti cand duci un proiect la bun sfarsit. YouthBank iti da tot ce ai nevoie pentru a porni intr-o expeditie: busola, harti, rezerve de apa, lanterne, trusa de prim ajutor, spray anti-tantari. Tot ce trebuie tu sa faci e sa-ti alegi destinatia" - Ana Popescu, membru fondator YouthBank Bucuresti, generatia 2009-2010.

Biografie

YouthBank, implementat incepand cu anul scolar 2009-2010 in 6 orase din Romania, este un program de educatie nonformala pentru liceeni, avand ca etape principale instruirea tinerilor, strangerea de fonduri si acordarea de finantari nerambursabile liceenilor din cele 6 comunitati pentru a implementa proiecte cu impact in comunitate.

Programul pleaca de la ideea ca potentialul tinerilor cu varste intre 15-21 de ani de a fi lideri in comunitatile locale in care traiesc sau de a invata este in prezent foarte putin exploatat, ca acestia sunt insuficient vazuti ca o resursa atat pentru propria dezvoltare, cat si pentru dezvoltarea comunitatilor locale.

Printre rezultatele editiei din 2009-2010 se numara scrierea a 129 de proiecte propuse pentru finantare si finantarea a 59 dintre ele, 45 de licee si colegii implicate activ, peste 25.000 beneficiari directi si indirecti ai proiectelor (copiii internati in spitale, varstnicii din centrele de ingrijire, liceeni dornici sa cre-eze o revista a scolii, etc).

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010