Festivalul National de Scurmetraj pentru Liceeni,
Proiecte educationale
Mentiune speciala

Biografie

Anul acesta, festivalul adresat liceenilor, organizat de Liceul Teoretic "Traian" Constanta, s-a derulat intre noiembrie 2009 si iunie 2010 si a avut tema "Implica-te! Nu fi indiferent!".

Participantii au avut, pe de o parte, de realizat scurt-metraje care sa atinga problematica indiferentei si ignorantei, iar pe de alta parte, de promovat implicarea tinerilor in problemele sociale care ii afecteaza pe multi dintre ei. Totul, cu ajutorul a cinci cuvinte-cheie: ignoranta, educatie, test, joc si implicare, dintre care tinerii au ales cel putin doua pentru realizarea unui scurtmetraj de maxim 7 minute.

In concurs au fost inscrise 70 de lucrari, realizate de echipe de maxim cinci elevi proveniti din 20 de judete de pe tot cuprinsul tarii.

Dupa demararea proiectului, pe forumul creat pe website-ul festivalului au fost initiate discutii legate de modalitatile in care pot fi abordate, artistic, aspecte din viata elevilor. Au fost initiate de moderatorii forumului si workshop-uri online plecand de la o analiza de nevoi a participantilor la concursul de scurtmetraje.

Organizatorii se mandresc cu faptul ca unii participanti s-au hotarat sa urmeze o cariera in film si au participat la examenul de admitere de la UNATC. Regizorul Dinu Tanase, presedintele juriului, a afirmat ca multe dintre productiile castigatoare pot rivaliza cu filme realizate de studentii din anul II, III.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010