Conf. dr. Mihai Viorel Putz,
Cercetatorul anului
Premiul I

Biografie

Conf. dr. Mihai Putz desfasoara o intensa activitate de cercetare, recunoscuta pe plan national si international, in domeniul reformularii legaturii chimice in spatii complexe (ortogonale) de reactivitate, astfel incat aceasta sa poata raspunde/cuprinde/modela structuri moleculare complexe: de la atomi in molecule, la molecule aromatice, la bio si nano-molecule.

Cercetarile sale au fost recunoscute prin granturile castigate si prin publicatiile realizate, deopotriva in calitate de autor sau editor la case editoriale si societati stiintifice de prestigiu transcontinental.

In activitatea sa cu studentii, prof. Mihai Putz ii familiarizeaza pe acestia cu prezentari in regim de conferinta inca din ciclul I de licenta, organizand semestrial un cerc studentesc in cadrul Facultatii de Chimie-Biologie-Geografie a Universitatii de Vest din Timisoara.

Cele mai bune lucrari ale tinerilor sunt rafinate si grupate intr-o publicatie distincta, pentru a obisnui studentii si cu procesul de referare-spre-publicare, sau referare-amicala (peer review), specific marilor reviste internationale.

Mai mult, cercetarile intreprinse i-au permis dezvoltarea Laboratorului de Chimie-Fizica Structurala si Computationala din cadrul Facultatii de Chimie-Biologie-Geografie din Universitatea de Vest din Timisoara, facilitand, astfel, educarea si invatarea stiintifica la toate nivelurile de formare universitara. Eforturile sale au tintit spre crearea unui adevarat centru de excelenta in chimia fizica teoretica si computationala, cu faima mondiala.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010