Conf. dr. Ioan Cezar Marcu,
Cercetatorul anului
Premiul III

Biografie

Conf. dr. Ioan Marcu, de la Facultatea de Chimie a Universitatii din Bucuresti, isi axeaza cercetarile in domeniul catalizei heterogene, cu obiectivul de a gasi catalizatori de tip oxid mixt, activi si selectivi pentru procese care asigura o dezvoltare durabila.

In ultimii trei ani a fost implicat in patru proiecte multianuale de cercetare, in doua ca director de proiect, iar rezultatele obtinute in acest timp au dus la sapte publicatii cu vizibilitate si impact international si noua comunicari stiintifice la conferinte internationale.

Pentru o cat mai buna reusita a proiectelor, acestea au fost realizate prin colaborari cu laboratoare din strainatate.

In aceeasi perioada, a publicat 16 lucrari in jurnale cotate ISI si 44 in alte reviste de specialitate, primind un numar de 40 de citari. De asemenea, a prezentat 16 comunicari stiintifice la conferinte si congrese de specialitate, publicate in rezumat in "Proceedings", din care 8 sub forma de prezentari orale.

In activitatea de cercetare din cadrul Catedrei de Chimie Tehnologica si Cataliza a Universitatii din Bucuresti, a implicat atat studenti si masteranzi, cat si doctoranzi, care au putut deveni coautori ai comunicarilor stiintifice si ai lucrarilor publicate. Printre acestia s-au numarat si studenti straini aflati in Romania cu o bursa Erasmus.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010