Conf. dr. Costel Sarbu,
Cercetatorul anului
Mentiune speciala

Biografie

Conf. dr. Costel Sarbu este autor a peste 160 de lucrari publicate in reviste cotate ISI, dintre care aproape 100 in reviste internationale prestigioase si peste 645 de citari.

Cercetarile Domniei sale au implicat caracterizarea complexa a proprietatilor fizico-chimice si biologice a unor compusi, cu aplicatii largi si cu beneficii deosebite pentru agricultura, siguranta si securitate alimentara (aditivi alimentari, antioxidanti, conservanti, coloranti alimentari, indulcitori alimentari, amino-acizi sau pesticide).

Remarcabila este si activitatea didactica a prof. Sarbu - studentii cu care a colaborat au dominat, in ultimii ani, Conferinta internationala "Studenti pentru studenti", organizata in fiecare an la Cluj-Napoca. Tinerii au fost, de asemenea, primi autori in multe articole si comunicari la diferite conferinte.

"Implicarea studentilor si masteranzilor si, mai ales, a doctoranzilor in activitatile de cercetare a fost totala, in sensul larg si profund al cuvantului. Astfel, toti tinerii cu care am colaborat au inteles - unii mai mult, altii mai putin - ca trebuie sa citeasca mult (ideal, in fiecare zi!) si, mai ales, s-au convins ca trebuie sa petreaca cat mai mult timp in laborator", spune prof. Sarbu.

Sub indrumarea sa, tinerii cercetatori au obtinut numeroase premii, burse de cercetare, pozitii de frunte la competitiile pentru doctorat sau aprecieri (summa cum laude) la sustinerea lucrarilor de doctorat.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010