Facultatea de Business,
Facultatea anului
Premiul I

Biografie

Facultatea de Business de la Universitatea Babes - Bolyai din Cluj este una dintre facultatile romanesti dispuse, cu adevarat, sa faca eforturi pentru a se moderniza. Corpul profesoral si-a fixat ca obiectiv nu doar o facultate moderna, ci un adevarat model pentru Romania de activitate axata pe student si pe dezvoltarea capacitatilor acestuia.

Astfel, programul de pregatire este orientat dupa cerintele practice ale mediului de business si trecut prin filtrul oamenilor de afaceri parteneri si membri in consiliul profesoral, performanta rara in domeniul academic din tara noastra.

In plus, corpul profesoral se preocupa si de necesitatea stagiilor de practica ale studentilor: in functie de specializarea lor, acestia sunt plasati in firme partenere, unde le sunt testate cunostintele si dezvoltate abilitatile de lucru timp de trei saptamani. La sfarsit, tinerii primesc si o remuneratie - in 2009, aceasta a fost de 500 de lei.

Proiectele facultatii presupun folosirea timpului studentilor la maxim, prin proiecte educationale si cercuri de lucru care sa le stimuleze acestora simtul practic si prin incurajarea tinerilor sa ia contact cu diferitele conferinte studentesti. Totodata, facultatea ofera o larga paleta de proiecte practice, un club de dezbateri si actiuni caritabile in care studentii se pot implica.

Pentru viitor, Facultatea de Business are in plan organizarea unor Scoli de vara, a unui centru de excelenta si a unui miniincubator de afaceri, care vor dezvolta si mai mult spiritul antreprenorial al studentilor, atat de putin incurajat in mediul universitar romanesc.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010