Facultatea de Matematica,
Facultatea anului
Premiul I

Biografie

Putine sunt, in Romania, facultatile cu o deschidere la fel de mare fata de lumea academica internationala, studenti, elevi si publicul larg ca Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii "Al.Ioan Cuza" din Iasi.

Pe site-ul facultatii - actualizat zilnic - fiecare profesor are o pagina personala unde tine legatura cu studentii. Profesorii, dintre care 4 sunt membri ai Academiei Romane, se implica in concursuri scolare nationale si internationale, in organizarea de conferinte pentru pasionatii de matematica, fie ei liceeni, studenti, profesori sau cercetatori.

Prin publicatii in reviste de prim rang, multe dintre ele realizate in colaborare cu colegi din strainatate, prin participari si organizari de conferinte internationale de specialitate, prin diverse prelegeri, Facultatea de Matematica din Iasi contribuie activ la schimbul international de idei.

In plus, cadrele didactice au initiat, prin intermediul absolventilor facultatii, colaborari cu numeroase companii, obtinand astfel sponsorizari, oportunitati de practica si de angajare pentru studenti.

La capitolul cercetare, putem vorbi despre excelenta. In afara de cele 15 proiecte nationale de cercetare in care este implicata, de grantul european de formare si analiza in ingineria riscurilor, facultatea a obtinut cel mai mare proiect european FP7 din invatamantul romanesc, cu un buget de peste 3 milioane de euro, pentru a recruta si forma doctoranzi si tineri cercetatatori.

Publicului larg, institutia ii ofera posibilitatea vizitarii Planetariului, unde se tin lectii de prezentare a sistemului solar pentru toate nivelurile de cunostinte.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010