Prof.dr. Ticu Constantin,
Profesorul anului
Premiul I


Biografie

"In intreaga mea cariera academica am pornit de la premisa ca o activitate profesionala de calitate, oricat de inovativa sau de glorioasa ar fi ea, trebuie sa aiba ca baza o activitate didactica de calitate. Pe acest fundament am incercat si am reusit sa deschid calea spre dialog, sa provoc, sa ofer oportunitati si sa sprijin initiativele studentilor mei", spune prof. Constantin Ticu - Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei.

Astfel a aparut initiativa Proiectelor E-team, de implicare a studentilor in activitati extra-curriculare si de cercetare, materializata prin cercetari complexe, participari la conferinte si articole in reviste de specialitate. Studentii participanti au sansa de a acumula rapid un volum mare de informatii, de a-si forma competente practice si de cercetare, precum si dreptul de a utiliza, ca viitori practicieni, probele la constructia carora au participat.

In afara acestei initiative, in anul academic 2009 - 2010 a realizat impreuna cu studentii si alte proiecte nefinantate care pot contribui la optimizarea strategiilor educationale la nivel de facultate, de universitate sau la nivelul programelor de formare profesionala continua si post-universitara.

La un alt nivel de expertiza, in calitate de expert ARACIS in comisiile de acreditare a programelor de studii universitare, prof. Constantin Ticu participa la monitorizarea si evaluarea modului in care sunt puse in practica, la nivel national, strategiile si normativele de dezvoltare a sistemului educational romanesc.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010