Conf. Dr. Florin Mihail Filipoiu,
Profesorul anului
Premiul II

"Fundamental, cred ca nu poate exista niciun fel de reforma, daca aceasta nu se refera, direct sau indirect, la protejarea, incurajarea si premierea bunei relatii dintre elev si profesor. O astfel de relatie presupune pe de o parte, libertate de spirit si anvergura pentru maestru si pe de alta parte, dorinta de perfectionare si loialitate pentru elev", crede prof. Filipoiu.

Biografie

Modul in care isi desfasoara activitatea de profesor (primind la cursurile de anatomie, in buna traditie a Facultatii de Medicina, pe oricine este interesat), explicand, nu dictand si indrumandu-si cu pasiune studentii i-a adus, anul acesta, diploma de "Profesor Bologna - cel mai tare profesor" din partea Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania.

In anul 2010 a incheiat unul dintre cele mai importante proiecte ale sale, consultanta stiintifica si traducerea a doua carti celebre de anatomie, conducand un colectiv multidisciplinar format din 11 cadre didactice universitare.

Datorita Domniei sale, orice student roman la medicina are acum acces la o bibliografie anatomica consacrata si recunoscuta in toata lumea.

De sapte ani conduce un colectiv de cercetare format din tineri asistenti si studenti, care si-a propus sa emita o teorie coerenta asupra structurii cordului si sa realizeze un tratat de morfologie si dezvoltare embriologica a cordului, in care fiecare notiune teoretica sa fie exemplificata printr-o imagine de disectie, tratat aflat acum in stadiul de editare.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010