Prof.dr Elena Mirela Mazilu,
Profesorul anului
Premiul III

"Este foarte greu sa rezumi activitatea profesionala, inchinata, in intregime, formarii tinerei generatii. Greu, dureros dar cu mari satisfactii drumul ales de mine... in care am reusit sa adun sute de studenti, an de an, in randul ONG-urilor pe care le coordonez,am modelat cariere, poate si suflete", spune prof. Mazilu.

 

Biografie

Cu activitate stiintifica foarte bogata, cu peste 154 de articole publicate, 15 articole ISI, 80 de participari la conferinte internationale, prof. Mazilu a luat, impreuna cu studentii sai numeroase premii si diplome, precum si 18 granturi de cercetare.

Se bucura de aprecierea studentilor pentru numeroasele seminarii stiintifice organizate, dar si pentru ca le-a fost alaturi in actiuni de ecologizare si de promovare a turismului din regiune.

Tot pentru cei tineri, in fiecare toamna, organizeaza evenimente legate de tranzitia de la statutul de student la acela de angajat, de nevoia de pregatire practica la locul de munca in vederea adaptarii viitorilor absolventi din invatamantul superior la cerintele pietei muncii.

De asemenea, in calitatea sa de responsabil al relatiilor externe cu tarile francofone, a incercat sa promoveze activitatea stiintifico-didactica a corpului profesoral de la Centrul Universitar Drobeta Turnu Severin. Rezultatul este un consortiu format din 3 universitati franceze si 3 universitati din Romania, precum si realizarea unui laborator international ce vizeaza protectia mediului inconjurator.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010